LIFESTYLE
11.01.2017 u 11:36

SNJEŽNA KRALJICA S MONTOVJERNE: spust na sanjkama u 81.-oj!

Gospođi Niti Kuzmanić jutros nije bilo teško naći crevje u kojima je s djecom planinarila po snijegu, te sklopiti sanjke odložene u podrumu kuće, sjesti na njih i učiniti "đir" niz ulicu na Montovjerni. Uspjela je iz kuće "izvući" susjeda koji ju je odgovarao od tog pothvata, da je fotografira, kako bi poslala svoju snježnu "razglednicu" djeci. To je bio njen odgovor na telefonske pozive: mama, ne izlazi iz kuće, snijeg je.... Gospođa Nita Kuzmanić ima prelijepu 81 godinu života.... i s pravom je ovjenčavamo titulom "snježne kraljice s Montovjerne".


komentara  0

- Nemojte, ja sam već dva puta pao....- pokušao ju je odgovoriti od "spusta" niz Montovjernu susjed koji je, na kraju, s praga kuće, ovjekovječio ovaj divan prizor zaigranosti i opsesije životom, gospođe koja je prevalila 80-tu....

Tako zvonkim i radosnim smijehom kakvim nam se u telefonsku slušalicu nasmijala gospođa Nita, kad smo je nazvali snježnom kraljicom s Montovjerne, smiju se iskreno i bezbrižno razigrana djeca dok se igraju i u igri uživaju.

- Nisam nastarija u ulici, ima jedna osoba starija od mene, ali sam, recimo, najluđa.... Ovo su krasni prizori, bila sam do butige, malo u đardinu, fotografirala ovu ljepotu.... ali sam prije, naravno, poslala djeci i rodbini fotografiju sa sanjki - ispričala nam je, smijući se kako su je djeca jutros nazvala i savjetovala da nikud ne izlazi, zbog vremenskim (ne)pogoda, kako ne bi pala i štogod slomila.

Njen "pothvat" u 81.-oj ipak ne čudi one koji znaju kako su njene godine nastavak sportskog i aktivnog načina života kojemu nije dozvolila, očito, da je umori.

Može gospođa Nita svoj današnji razdragani osmijeh sa saonica iz podruma kuće, nazvati ludošću. Neki bi ga možda nazvali nesmotrenošću, pred strahom od kakvih lomova i padova, ali jedno je sigurno..... ovakvoj strani života, sunčanoj, niskim temperaturama i snježnim problemima usprkos, trebali bismo se naučiti svi....


L.C.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija