VIJESTI
10.01.2017 u 18:50

Sastanak s predstavnikom Ministarstva: odvoz otpada izvan Dubrovnika jedino je rješenje

Grabovica je dosegnula svoj maksimum, a jedino izgledno rješenje, uz njezinu konačnu sanaciju i zatvaranje, odvoz je miješanog komunalnog otpada na druga odlagališta na području Republike Hrvatske, budući da još uvijek nije izgrađen županijski centar za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju, složili su se na današnjem sastanku s predstavnikom Ministarstva zaštite okoliša i energetike Aleksandrom Rajlićem saborski zastupnici Mato Franković i Maro Kristić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Andro Vlahušić, predstavnici susjednih općina, predstavnici klubova vijećnika u Gradskom vijeću Dubrovnika i direktorica Čistoće Nataša Gabričević.


komentara  0

Iz gradske uprave javljaju kako će Čistoća stoga žurno završiti postupak odabira odlagališta kao i ovlaštenog prijevoznika otpada kako bi se utvrditi stvarni troškovi kao i nova cijena zbrinjavanja otpada s područja Dubrovnika i susjednih općina.

Zaključeno je i kako će gradonačelnik Vlahušić uputiti dopis ministru Slavenu Dobroviću u kojemu će ga obavijestiti o održanom sastanku, ali i zamoliti da Ministarstvo zaštite okoliša i energetike ubrza izdavanje svih dozvola i suglasnosti potrebnih za projekt županijskog odlagališta Lučino razdolje. Istim dopisom zatražit će i službeni stav Ministarstva oko pronalaženja rješenja za drugačije načine odlaganja otpada, a sve u okviru zakonskih mogućnosti, kako bi se izbjegli značajno veći troškovi koji će nastati zbog potrebe plaćanja prijevoza i zbrinjavanja otpada na drugim odlagalištima na području Republike Hrvatske.

Vlahušić je naglasio kako je za potrebe odvoza i odlaganja otpada Prijedlogom proračuna za 2017. godinu bilo predviđeno 10 milijuna kuna, a sve kako građani ne bi snosili troškove odvoza i odlaganja otpada u druge dijelove Republike Hrvatske umjesto u Županijski centar.

Također, na održanom sastanku istaknuta je potreba za potpunim poštivanjem plana gospodarenja otpadom, a što uključuje recikliranje otpada, sortirnicu i izgradnju pretovarne stanice.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija