VIJESTI
09.01.2017 u 12:13

KOMUNALNA LUČICA BATALA: Do ljeta stižu pontoni s 512 vezova

- Županijska lučka uprava Dubrovnik se kod HBOR-a zadužila 10 milijuna kuna uz odobrenje Županijske skupštine, te je u postupku javna nabava za pet pontona i valobran, koji bi se, ukoliko ne bude tužbi u procesu, trebali postaviti do 1. lipnja ove godine, izjavio je za Dubrovniknet Željko Dadić, ravnatelj ŽLU Dubrovnik. Završetkom ovog procesa komunalna lučica Batala, namijenjena građanima, imat će 512 uređenih vezova za barke.


komentara  12

Postavljanje pontona i valobrana prva je faza uređenja komunalne lučice Batala, koju će putem kredita samostalno financirati ŽLU Dubrovnik, a na pitanje što je s najavljivanim sufinanciranjem iz proračuna Grada Dubrovnika, što je gradonačelnim Andro Vlahušić u više navrata ponavljao i za govornicom Gradskog vijeća i u raznim medijima, Dadić odgovara.

- Grad Dubrovnik je putem medija više puta spominjao iznose od 15 milijuna kuna, 10 milijuna kuna za sufinanciranje, te 10 godina po 1 milijun kuna. Županijska lučka uprava Dubrovnik, u suradnji sa Županijom Dubrovačko – neretvanskom, poslala je prijedlog Ugovora o sufinanciranju Gradu Dubrovniku na koje nismo dobili odgovor, te smo se nakon toga odlučili  na samostalno financiranje dijela projekta.

Naime postavljanje pontona sa 512 vezova je tek prva faza uređenja komunalne lučice Batala, a po završetku obiju faza uređenja na Batali bi trebali biti uređeni operativni vezovi uz gradsku rivu za potrebe policije, peljara, lučke kapetanije. Osim toga uz Lapadsku obalu od Sorkočevića do Vile Elize planirano je uređenje izletničke obale za brodove turoperatora.

Na dijelu obale uz park na Batali u drugoj fazi projekta planira se izgraditi klupska kućica, urediti  20 parkirališnih mjesta, šetnica i  manipulativni i radni plato sa dizalicom, ali i urediti zeleni pojas kojim će se odijeliti parkiralište od obalne šetnice, javne prometnice te od građevine pratećih sadržaja marine. Predviđeno je i manje reciklažno dvorište za primjereno odlaganje otpada. Ukupna vrijednost projekta je 21, 5 milijuna kuna. Prva faza: pontoni i valobran trebali bi se realizirati do lipnja ove godine, a druga faza uređenja obale i potrebne infrastrukture ovisit će o uređenju Lapadske obale.

Željko Dadić napominje kako Županijska lučka uprava za ovu drugu fazu uređenja očekuje i financijku pomoć od Grada jer sami za to neće imati novaca. U fotogaleriji pogledajte kako bi lučica Batala trebala izgledati.


K.Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

barakokula 11.01.17 u 06:04
siroliver nije normalno ali je tako nazalost znam to

   

Dubrovnik-Ljilja 10.01.17 u 22:36
Laku noc i stavi zube na policu.

   

macy 10.01.17 u 22:32
I opet na koncu ispade da se sve može dobiti preko Ljulji. Lumen. Iz kanadskih bespuća.

   

Dubrovnik-Ljilja 10.01.17 u 21:57
SIROLIVER Evo gdje s emoras propitati za vez - http://zlud.hr/

   

Dubrovnik-Ljilja 10.01.17 u 21:22
JA sam sa , malo , nasalila. Mislim da moras nazvati ili Luku ili Lucku Kapetaniju i propitat se. Mozd aje to dobro i znati, pa cu se i ja propitati.

   

siroliver 10.01.17 u 18:10
znaci do veza se dolazi nelegalnim putem. posteni gradjanin ostaje bez veza? i to je cini se svima normalno..

   

barakokula 10.01.17 u 13:18
intresiraj se ko je Ž.M. u luckoj upravi i ako imas dubok špag popricaj s nim

   

Dubrovnik-Ljilja 10.01.17 u 11:03
Ako zelis dobiti vez, upisi se u neku od stranaka. Brze ce ici. I onda se kasnije ispises. Ustvari, upitaj nekoga preko Facebooka - stranica Grad u srcu.

   

macy 10.01.17 u 09:44
Na pr. preko Ljulji...

   

Dubrovnik-Ljilja 09.01.17 u 22:55
Mozda preko veze.

prethodna / 1 / 2 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija