KULTURA
15.12.2016 u 21:52

Društvo prijatelja dubrovačke starine
FOTO: U čast Lukši Beritiću predstavljen zbornik "Povijest i rad na spomenicima kulture 1952. – 2016."

Društvo prijatelja dubrovačke starine večeras je u čitaonici palače Sponza u čast osnivaču Lukši Beritiću predstavilo zbornik "Povijest i rad na spomenicima kulture 1952. – 2016.", a upriličeno je i otvaranje prigodne izložbe "DRUŠTVO – GRAD – LJUDI" autora Ljuba Gamulina.


komentara  0

O zborniku, njegovim brojnim autorima i njihovom zalaganju za ponovno otkrivanje i očuvanje kulturnog povijesnog nasljeđa Dubrovnika,  govorili su Denis Orlić, glavni urednik i tajnik Društva te recenzenti prof. dr. Stejpan Ćosić i dr. sc. Joško Belamarić. U programu su sudjelovale dubrovačke glazbenice Đive Franetović-Kušelj (flauta) i Vanda Cobenzl-Đanić (violončelo) s glazbom dubrovačkih skladatelja.

Posebnu zahvalnost i vlastiti primjerak zbornika dobili su njegovi autori Smiljka Kačić-Rudeč, Maja Nodari, Sonja Seferović, Kate Bagoje, Irja Jerković, Ivo Grbić, Ivo Čučević, Ivo Romić, Sebastijan Vukosavić i mnogi drugi, a jutros je u znak zahvalnosti za doprinos zaštiti kulturne baštine Dubrovnika, članovima Društva Snježani Knežević, Zvonku Makoviću i Vedranu Antunici dodjeljena i prigodna medalja „Ivo de Natali“.


dubrovniknet team/M.D.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija