KULTURA
13.03.2016 u 00:56

FOTO: Grabovčeva diva otvorila Dane kršćanske kulture u Dubrovniku

Praizvedbom opere Diva Grabovčeva u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Akademskog zbora Pro musica i Zbora glazbene umjetnosti i solistima iz Mostara, pod dirigentskom palicom Domenika Briška, otvoreni su ovogodišnji Dani kršćanske kulture u Dubrovniku. Riječ je o prvoj hrvatskoj operi u Bosni i Hercegovini za koju je libreto napisao fra Ante Marić, glazbu don Dragan Filipović, a aranžman priredio Fedor Vrtačnik.


komentara  0

Lik Dive Grabovčeve uz opće ljudske vrijednosti postao je inspiracija za različita umjetnička djela. Napisane su pjesme, izrađene skulpture, izvedene brojne dramske predstave, odigrane filmske scene. Opera “Diva Grabovčeva” nazvana i nastala po legendi o Divi Grabovčevoj, djevojci željnoj slobode izbora, glazbeno-scensko je djelo u četiri čina.

Solisti koji su večeras nastupili u Dominikanaca su: Monija Jatrak, Davor Radić, Anita Ljubić, Monika Bule, Marija Škobić, Karlo Miličević, Toni Nežić, Mario Krnić, Mario Bevanda, Hrvoje Merdžo i klapa Drača. 

Dubrovačka publika oduševljenim je aplauzom pozdravila izvođače.

Operna praizvedba će se održati u Mostaru 15. i 16. ožujka u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, kada će koncertima dirigirati Domeniko Briški i Mladen Tarbuk.

 

 


dubrovniknet team/FOTO: V. Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija