CRNA KRONIKA
03.06.2015 u 14:24

VIDEO:PU:Veliku pljačku pošte planirali obaviti u policijskim uniformama!

Dvije osobe osumnjičene u policijskoj operativnoj akciji 'Bonita', danas su uhićene i prevezene u splitski USKOK, a Policijska uprava Dubrovačko-nerevanska koja ih je prepratila u Split danas je održala i konferenciju za novinare kako bi pojasnila tijek akcije i prikazala pronađene dokaze zbog kojih se opravdano sumnja da je uhićeni dvojac, zajedno s već privedenim policijskim službenikom i konobarom, planirao veliku pljačku glavne pošte u Dubrovniku.

 


komentara  0

USKOK od nadležnog Državnog odvjetništva u Dubrovniku preuzeo daljnje vođenje ovog predmeta. podsjetimo, u akciji Bonita uhićen je dvojac i to prilikom izlaska iz Zagreba u automobilu rent-a-cara. Pronađena je manja količina kokaina, digitalna vaga i novac. Naknadno je otkriveno kako je skupina planirala pljačku poslovnice Hrvatske pošte u Dubrovniku, a današpnja konferencija za novinare pokazala je kako su doista imali plan za pljačku. 

Među dokaznim predmetima našle su se inozemne automobilske registracijske oznake, uniforme policije, motorole, policijske značke, mobitele, maske i rukavice. Zanimljivo, istovremeno se u Zagrebu dogodila gotovo identična situacija s državljanima BiH, Srbije i Crne Gore koji su na sličan način planirali pljačkati novčarske ustanove, a policija je iznijela i dokazni materijal koji također odgovara onome pronađenome u Dubrovniku. Iz PU Dubrovačko-neretvanske nisu naveli povezanost dviju akcija.

"Osnovano se sumnja da su od ožujka do kraja svibnja ove godine detaljno planirali navedeno kazneno djelo s podjelom uloga i zaduženja te izradili plan radnji koje je potrebno poduzeti prije, za vrijeme i nakon počinjenja tog kaznenog djela. Pretragom njihovih obiteljskih kuća pronađeni su i oduzeti razni predmeti i to: nacrt i evakuacijski plan zgrade, video snimka unutrašnjosti zgrade, kompletna odora hrvatske policije, značka HVO-a, ručne radio stanice, potkape za maskiranje lica, registarske pločice Crne Gore i Srbije, razni alat, odjeća, obuća, rukavice i dr.

Dvojica osumnjičenih, u dobi od 30 i 24 godine, uhićeni su jučer, 2.lipnja, na području ove Policijske uprave, a druga dvojica,  32-godišnjak i 29-godišnji policijski službenik, uhićeni su u četvrtak, 28.svibnja u Zagrebu, sa 15 gr kokaina koji je bio namijenjen preprodaji u Dubrovniku. Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta protiv četvorice osumnjičenih podnesena je kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Zločinačko udruženje“ iz čl.328.st.2 KZ-a.", priopćila je dubrovačka policija. 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija