POLITIKA
19.09.2014 u 07:34

Neretva ujedinjena protiv izgradnje termoelektrane u Pločama

Zlokobni projekt termoelektrane od 800 MW na ugljen u Pločama već mjesecima zaokuplja neretvansku javnost. Kako vrijeme prolazi sve je jasnije da otpor građana jača, i da se udružuju u zajedničkoj borbi. Uporno nametanje štetnog projekta termoelektrane otvoreni je rat svojim građanima. Onečišćenja bi bitno, trajno i sve više srozavala kvalitetu života i ugrožavala ljudsko zdravlje tijekom narednih 40 godina - smatraju članovi metkovskog Mosta i vijećnici u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji iskazuju potporu Udruzi Škanj iz Ploča u nakani nedvosmislenog odbacivanja svake mogućnosti izgradnje TE na ugljen u Pločama.


komentara  5

Mi vijećnici , ali i cjelokupno vodstvo te svi članovi Mosta nezavisnih lista dajemo punu potporu svim inicijativama koje se bore protiv izgradnje termoelektrane na ugljen u Pločama.

Iz tog razloga podupiremo zahtjev Udruge Škanj iz Ploča da se na prvoj sljedećoj sjednici (koja će biti tematska ili sa zasebnom točkom dnevnog reda) jasnom odlukom nedvosmisleno odbaci svaku mogućnost realizacije TE na ugljen u Pločama kao projekta koji je u suprotnosti sa razvojnom strategijom DNŽ i Prostornim planom DNŽ, te kao takav i neusklađen sa javnim interesom.

Naša ideja je: Jedna Neretva – jedna zajednička borba. Stojimo zajedno i solidarno uz neretvanske građane u borbi za demokraciju i javna dobra, a protiv realizacije projekta koji ne želi nitko u dolini Neretve, jer radi se o suludom, samoubilačkom i katastrofalno štetnom projektu koji svakako treba odbaciti i pokrenuti sve lokalne i nacionalne snage da se to bezumlje zaustavi i raskrinka.

Božo Petrov, predsjednik Mosta nezavisnih lista i gradonačelnik Metkovića

Pero Jerković, Svebor Gluščević, Markica Vuica i Ana Musa

županijski vijećnici Mosta nezavisnih lista u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Spica skandela 25.09.14 u 10:01
Ma da, a u kakvu riznicu bi išla teza da se zdravstveni standard podiže gradnjom termoelektrane na ugljen?

   

lincuo 24.09.14 u 21:08
Rodjak,u rječnik pogledati pod "sarkazam":DAjme...

   

niciji_rodjak 24.09.14 u 18:28
lol, ako nam vi pokažete kako se to "spaljuje nuklearni otpad", obogatit ćete svjetsko znanje. no prije bih rekao da ćete obogatiti (ionako preveliku) riznicu ljudske gluposti i bahatog neznanja.

   

Spica skandela 20.09.14 u 16:30
Ničiji rodjak, ma najbolje bi bilo tamo izgraditi spalionice nuklearnog otpada. To bi im sigurno podiglo životni i zdravstveni standard. Neuko laprdalo

   

niciji_rodjak 19.09.14 u 20:47
sramota je da je itko s mrvicom obrazovanja i znanja protiv ovakvog projekta, jedne od rijetkih prilika da se taj ekstremno zaostali kraj približi civilizaciji. tamo je najniži životni i zravstveni standard u europi, a ovi šarlatani su poput afričkih šamana, oni bi vladali bijednim i neukim pukom koji takav mora ostati kako bi oni takvi bili na vlasti.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija