KULTURA
12.08.2014 u 17:20

suvremena umjetnost na gradskim ulicama
Program "Grad je mrtav. Živio Grad!" počinje večeras

Program "Grad je mrtav. Živio Grad!" je projekt koji će se na javnim prostorima u Dubrovniku realizirati kroz niz umjetničkih akcija i intervencija te site-specific radova kreiranih upravo za kontekst Dubrovnika u srcu turističke sezone. To je ujedno i pokušaj igre suvremene umjetnosti sa suvremenim kontekstom Dubrovnika kao egzemplara turističke urbane ekonomije koja uvelike utječe na načine korištenja i planiranja javnih gradskih prostora kao i na život svih stanovnika Grada. U nastavku pročitajte što će se od 12. do 16. kolovoza događati na gradskim ulicama.


komentara  15

UTORAK 12.8.- 24:00 Stradun

Jelena Topić, poznata kao djevojka koja je 31 dan nepomično stajala i šutjela na trgu u Prijedoru, u Dubrovniku će izvesti performans u kojem će paradoksalno zahtijevati tišinu, istovremeno proizvodeći buku.


SRIJEDA, 13. 8.

16:00, Plaža Banje, more i Art radionica Lazareti
Mario Cvjetković, RUTA
Odjeven u ronilačko odijelo ulazeći u more na „elitnom“ dijelu javne plaže Banje prestaje biti uljezom te preuzima ulogu osamdesetogodišnjeg stanovnika Ploča koji svakodnevno ponavlja taj ritual.

18:30, Most na ulazu u Grad s Ploča, Grad, Pile
Kata Mijatović, DJEVOJAČKI ZBOR DUBROVNIK
U performansu Djevojački zbor Dubrovnik, vrištanje mladih dubrovačkih djevojaka u funkciji je svojevrsnog energetskog čišćenja prostora, potvrđivanja života Grada; prije svega ono priziva buđenje, usredotočenost na ovdje i sada, ali je i istovremeno i krik pobune, nepristajanja.

19:00, Stradun
Božena Končić Badurina, PRIJE NEGO IMAM POĆ’ U GRAD

Božena Končić Badurina realizira skupnu akciju s dvadesetak stanovnika Dubrovnika koji su odgovorivši na Boženina pitanja stvorili personalizirane majice kojima javno iznose njihove osobne i privatne stavove i mišljenja o životu u Gradu.


Od srijede 13. kolovoza do utorka 19. kolovoza Jadranka Kosorčić portretirat će u Lazaretima stanovnike gradske jezgre, a portreti će biti izloženi u Galeriji Otok

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane za portretiranje da se jave na telefon 020 324633 ili mailove arl@arl.hr i arl@du.t-com.hr radi dogovora.

SUBOTA 16.8. u podne

Ben Cain, WE ARE DOING ABSOLUTELY WHATEVER WE WANT TO NOW
performans i instalacija u javnom prostoru kojima autor propituje kontekste Dubrovnika kao turističkog središta i grada u kojem svakodnevno žive stanovnici.

U drugom dijelu programa akcije izvode Božidar Jurjević, Tina Gverović, Žejko Badurina, Anamarija Obradović, Ivona Vlašić, Kvart – Milan Brkić, Rino Efendić, Boris Šitum, Gildo Bavčević, Slaven Tolj, a program se nastavlja i u trećem tjednu našeg srca sezone s još iznenađenja.

Program se realizira i tijekom godine kroz niz radionica, predavanja, okruglih stolova, izložbi i sl ... namijenjen je svima zainteresiranima, a prije svega slučajnim prolaznicima te je ujedno pokušaj izlaska tj. povratka suvremene umjernosti u javne gradske prostore Dubrovnika i izlazak iz namjenskih prostora galerija i muzeja.
Program se realizira uz podršku MInistarstva kulture RH, Grada Dubrovnika, Zaklade Kultura nova, Nacionalne Zaklade za razvoj civilnog društva i Županije Dubrovačko-neretvanske.
 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

DOBRI_ZUMBO 15.08.14 u 20:25
Zahvaljujem na komplimentima! Morate shvatiti da ćemo osvojiti i treći gradonačelnički mandat zaredom. Dubrovački glasači vjeruju svojim očima i vide očiti napredak Grada otkad je gospodin Vlahušić gradonačelnik. U prilog nam idu i dosadašnji realizirani projekti, ostvarena obećanja, te planirane investicije. Dubrovnik nije izgrađen da bi danas u njegovome miru uživali malobrojni domoroci. Dubrovnik je "zlatna koka" na račun koje svih 40 tisuća žitelja imaju pravo fino živjeti, a ne samo 800 osobenjaka...

   

tufina 15.08.14 u 16:28
ZUMBO je nakaza i netreba se bavit njegovim komentarima,ali je nažalost i predstavnik sadašnje vlasti u Gradu.Zato pamet u glavu na slijedećim izborima,ako to živi dočekamo

   

ivica77 15.08.14 u 13:04
Neka nama Zumbo prenosi što Gradska uprava misli o nama i o Gradu. Možda se opametimo na sljedećim izborima.

   

svirepi_fagotist 14.08.14 u 14:24
Vidim da još uvijek nisi shvatio...ah,Bože moj,što sad. Pozdrav još jednom :)

   

manjgura 14.08.14 u 11:25
hm,možda i mogu ,ali ja reagiram.. .a kad nema dobre akcije( s vaše strane), nema ni dobre reakcije...( s moje)...

   

DOBRI_ZUMBO 14.08.14 u 10:43
Pa naravno da mi je Grad resurs. Ne samo meni, već i cijeloj gradskoj upravi i svim građanima Dubrovnika (osim preostaloj šačici DOMorodaca). A tvoj komentar moje osobe? Više se potrudi, znam da možeš ti i bolje. ; )

   

manjgura 14.08.14 u 10:19
povijesna jezgra je resurs,a Grad je mjesto gdje si doma...postoje oni koji to osjećaju ili ne... to je stečeno svojstvo,onako kako vas odgaja familija i kako te odgaja tvoj Grad, pa ga ili nosiš u sebi ili ne nosiš...i ne postoji pokušaj tog osjećaja.. ili ga imaš ili ne... s njim ide i razumijevanje ili nerazumijevanje kad je riječ o Dubrovniku, jer taj je Dubrovnik (čitaj Grad) resurs svima i njegovim građanima ,i cijeloj zemlji.. ali dom je Grad samo nekima...a propos ne razlikovanja ironije i sarkazma, nije čudo da je vaša naklonost sarkazmu neupitna pa isti prepoznajte tamo gdje ga nema jer vam su na pameti podsmijeh i omalovažavanje neke druge osobe ili njenog mišljenja...nije za zamjerit kad mislite da ste bolji od drugih...pravi cheerleader intelektualne masturbacije...

   

DOBRI_ZUMBO 14.08.14 u 08:54
A čuj, postoje sarkazam i pokušaji sarkazma...

   

svirepi_fagotist 13.08.14 u 16:41
Nisi shvatio.svo zlo s time.Pozdrav :)

   

DOBRI_ZUMBO 13.08.14 u 15:19
Pobrkao si lončiće. Mi određujemo građanima gdje će živjeti i raditi, a ne obratno...

prethodna / 1 / 2 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija