LIFESTYLE
21.06.2013 u 14:59

Velolučke srednjoškolke predstavile turistički vodić za otok Korčulu

U hotelu Korkyra na Korčuli održana je prezentacija koju su organizirale i vodile učenice SŠ Vela Luka koje su odabrale "Vježbeničku tvrtku" kao izborni predmet. Njihova tvrtka zove se Ankora d.o.o.Učenice 3b razreda SŠ Vela Luka (smjer ekonomist), Nikolina Šeparović, Nikolina Pešelj i Doris Prižmić nazočnima su objasnile što je vježbenička tvrtka, zatim su predstavile svoj rad i uspjehe u toku školske godine i na kraju su predstavile novi turistički vodič za otok Korčulu.


komentara  0

Prezentaciji je nazočilo 60 uzvanika, među kojima su bili načelnik Općine Vela Luka g. Tonči Gugić i njegov zamjenik g. Zoran Manestar, zatim direktori turističkih zajednica: Dorjan Dragojević (Vela Luka), Maja Šeparović (Blato), desetak profesora Srednje škole Vela Luka, ravnatelj SŠ Vela Luka g. Tonči Andreis, učenici SŠ Vela Luka, roditelji,  prijatelji  i drugi.

Prezentaciju je uljepšala mlada ženska klapa Krejanca koja je otpjevala pjesmu na početku i na kraju prezentacije.

Po završetku prezentacije mentorica, profesorica Maja Tičinović Žuvela zahvalila je svima koji podržavaju ovaj projekt od samih početaka. Zatim se nazočnim u ime svih turističkih zajednica otoka Korčule obratila Maja Šeparović, direktorica turističke zajednice Blato koja je naglasila da je taj projekt vrijedan hvale, a zatim je učenica Nikolina pozvala sve na druženje i domjenak na bazenu hotela Korkyra.

Evo što su učenice rekle kroz prezentaciju o vježbeničkoj tvrtki: Vježbenička tvrtka je program koji simulira pravo poslovanje. Učenici osnivaju svoju tvrtku i rade u odjelima te tvrtke.

Tu se uči na potpuno drukčiji način nego na uobičajenoj nastavi jer teorija služi samo da bi se bolje obavili praktični zadaci.

Tu se traži kreativnost, odgovornost i timski rad.
Učenicima je omogućeno komuniciranje s učenicima drugih škola i vježbeničkih tvrtki na način da jedni od drugih kupuju fiktivne proizvode pa tako pišu upite, ponude, narudžbe i dr.

Kroz ovaj program poželjno je da se škola poveže s nekom stvarnom tvrtkom koja mentoru i učenicima pomaže u radu. Na takav se način povezuje škola i gospodarstvo, a učenici koji pohađaju taj program tijekom 3. i 4. godine obrazovanja stječu korisna poznanstva te se nakon školovanja lakše i brže uključuju u stvarni poslovni svijet.

O svojoj vježbeničkoj tvrtki Ankora d.o.o.  .

Srednja škola Vela Luka jedina je škola koja kroz ovaj program izrađuje pravi proizvod – turistički vodič. Ideja je nastala prije tri godine tako da je ovo treća generacija koja se time bavi. Suradnja s Općinom Vela Luka i TZ otoka Korčule svake je godine sve bolja i svake godine vodič dobiva „novo ruho“, dorađuju se tekstovi, mijenjaju se slike, ubacuju se novi sadržaji.

Ovogodišnja vježbenička tvrtka SŠ Vela Luka broji 6 učenica: Nikolina Šeparović, Nikolina Pešelj, Doris Prižmić, Nevena Tasovac, Andrea Vesović i Lucija Gavranić.

Učenice su kao najveći uspjeh u ovoj godini istaknule gostovanje na Ekonomskom fakultetu u Splitu gdje su bile pozvane kao gosti predavači da predstave svoju vježbeničku tvrtku kao primjer dobre prakse. Svoju tvrtku su predstavljale na radiju i u novinama, a uz to su radile na vodiču, pisale upite, ponude, narudžbe i drugo.

O vodiču:
Ove godine vodič je dvojezičan (njemački i engleski), ima 76 stranica i tiskan je u 20 000 primjeraka.
Distribuira se u svim mjestima Korčule preko turističkih zajednica. Realizaciju projekta financijski pokrivaju: SŠ Vela Luka, Općina Vela Luka, Dubrovačko-neretvanska županija, TZ Vela Luka, TZ Blato, TZ Smokvica, TZ Korčula i TZ Lumbarda.

Vodič je pravljen s idejom da se otok Korčula predstavi kao jedinstvena turistička destinacija. Učenici su se potrudili kroz vodič otkriti i opisati ono najbolje što svako mjesto otoka nudi kako bi turisti imali prave informacije koje im upotpunjavaju doživljaj otoka i olakšavaju snalaženje na otoku.
Cilj je imati zadovoljnog turista koji će se ponovo vratiti i koji će širiti dobre informacije i tako privući  nove goste.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
studenti_naslovna
LIFESTYLE
0      19|02|18 u 18:10
ZAVRŠETAK ŠKOLOVANJA: Diploma je "u džepu", a što sad?
one_suite_hote_nagrada
LIFESTYLE
0      19|02|18 u 14:21
One Suite Hotel najbolji novi hotel centralne, istočne i jugoistočne Europe
ane_konavle002
LIFESTYLE
0      19|02|18 u 13:45
Konavoska vila u 103. još ne skida pletenicu
dan_karijera_2018
LIFESTYLE
0      19|02|18 u 13:40
Freelancing – sadašnjost, budućnost ili oboje?
ios_aplikacije
LIFESTYLE
0      19|02|18 u 11:33
RADIONICA DURA-e: Razvoj IOS aplikacije

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija