VIJESTI
04.02.2013 u 10:58

Inicijativa "Srđ je naš": unatoč medijskoj blokadi prikupljeno preko 5 tisuća potpisa

U prva tri dana prikupljanja potpisa za referendum o projektu na Srđu građani su Dubrovnika brojnim potpisima odaslali jasnu poruku o snažnoj želji za odlučivanjem o budućnosti svoga grada. Od petka do nedjelje navečer skupljeno je više od 5000 potpisa, među kojima su bili i mnogi političari poput gradonačelnika Andra Vlahušića, vijećnika Dubravke Šuice, Nika Šalje i Marije Delije te  mnogi ugledni građani kao što su dubrovački biskup monsinjor Mate Uzinić, dubrovački paroh Goran Spaić, te akademici Luko Paljetak i Nenad Vekarić.  
 


komentara  16

Na dan Feste svetoga Vlaha, zaštitnika grada pod Srđem, i veliki broj građana koji ne žive u administrativnim granicama Dubrovnika izrazio je želju dati svoj potpis za raspisivanje referenduma,  što je najbolji pokazatelj visoke svijesti građana o utjecaju koji bi realizacija velikog golf resorta imala ne samo na Dubrovnik, nego i na cijelu Županiju.
Nažalost, početak  kampanje obilježila je odluka Hrvatske radiotelevizije o zabrani emitiranja plaćenih obavijesti  na Radio Dubrovniku. Stvaranjem takve antidemokratske klime, građanima koji taj javni servis financiraju, onemogućeno je dobivanje informiracije o tome gdje i kako mogu dati svoj potpis. Stoga su organizatori referenduma tužbom sudu u Dubrovniku ustali protiv medijske blokade HRT-a.
Medijska blokada započeta prvog dana prikupljanja potpisa, u drugom se danu pretvorila u direktno dezinformiranje hrvatske javnosti i to u središnjoj informativnoj emisiji HRT-a. U prilogu o dubrovačkom referendumu, umjesto pitanja kolegici u Dubrovniku, urednik Drugog dnevnika Zoran Šprajc iznio je tendenciozne i velikim dijelom neistinite konstatacije o projektu. Usto, komentar novinarke Sandre Lacković o velikom odazivu građana Dubrovnika, pratio je propagandni film investitora, i to u udarnom informativnom terminu javnog servisa. 

Natpisom "Protiv investicije ili gradonačelnika" koji je pratio prilog iz Dubrovnika, potpuno je poništena neutralnost kampanje prikupljanja potpisa, na koju su se u velikom broju odazvali kako pobornici, tako i protivnici ovog projekta - stoji u priopćenju Građanske inicijative "Srđ je naš".


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

cukun 07.02.13 u 12:03
Zumbo, ako si to stvarno ti, dosadniji si od Ljilje, majke mi.

   

DOBRI_ZUMBO 07.02.13 u 11:55
I meni ga je bilo više pun kufer... Negoooo, kako ste mi vi, gđo. Konjevod, vi najinteligentnija, najljepša i najmanje promiskuitetna komentatorica na ovome portalu?

   

Dubrovnik-Ljilja 06.02.13 u 14:59
Zivio Dubrovniknet !!!! Zumbo je otplesao zadnji tango !!!!! Sad mozemo u miru citati vijesti i komentirati po pravilima Portala..

   

Dubrovnik-Ljilja 06.02.13 u 14:29
Dragi Zumbo , zao mi je ali ovaj komentar ispod ce te kostati.. Prvo cu ga staviti u Save, a onda ti sloziti prijavu.. Arivederci..

   

Dubrovnik-Ljilja 06.02.13 u 01:09
Cak joj je i poklonio na svecanom doceku na aerodromu prsut star 100 godina.. hahhah

   

mijo1 05.02.13 u 20:31
Čini mi se da je u jednom od predhodnih članaka Zumbo pozdravljo gospođu Frankel kao Gojko iz gradske uprave. Malo prosurfaš i doznaš tko je Zumbo.

   

Dubrovnik-Ljilja 05.02.13 u 16:58
Bravo za potpise i za nas Grad, sa Srdjem i Omblom..

   

Dubrovnik-Ljilja 05.02.13 u 16:57
Ma znas sto.. Tebe mi je dosta.. Srdj je nas moze skupiti i novce , kao sto skupljaju potpise i da saznaju tko se krije iza tvog imena.. Pa da vidimo tko legalan a tko ilegalan.

   

Dubrovnik-Ljilja 05.02.13 u 16:57
Ma znas sto.. Tebe mi je dosta.. Srdj je nas moze skupiti i novce , kao sto skupljaju potpise i da saznaju tko se krije iza tvog imena.. Pa da vidimo tko legalan a tko ilegalan.

   

tufina 05.02.13 u 10:35
E sad je samo pitanje ZAŠTO PLAĆAMO TU VLAST,ako sami moramo odrađivati njihove poslove ?

prethodna / 1 / 2 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija