POLITIKA
18.01.2013 u 18:46

SDP-ov kandidat na druženju s građanima
VIDEO: Šalja obećao referendum o golfu

U hotelu Park u 18 sati počela je "parlaonica" odnosno druženje građana s SDP-ovim kandidatom Nikom Šaljom. U kongresnoj dvorani okupilo se više od 50-ak građana, a golf na Srđu je bio nezaobilazna tema. " Ja kao kandidat SDP-a na slijedećim izborima javno obećavam da ćemo provest referenduma. Zašto ga gradonačelnik nije proveo do sada ili barem dao prijedlog na Gradsko vijeće,to morate njega pitat. Ja se neću u njegovo ime pravdat niti govorit", kazao je Šalja.

 


komentara  21

"Mislite li kao gradonačelnik pokrenuti cost benefit analizu tog projekta koja bi pokazala što će grad dobit, a što će izgubit s time?", pitao je jedan sudionik parllaonice.

Investicija na Srđu je privatna investicija. Naravno da Grad u takvim investicvijama traži svoj interes. Ali ako Ako referendum prođe, a Gradsko vijeće prihvati Studiju o utjecaju na okoliš i UPU ne vidim razloga zašto bi grad trebao ispitivati investitora je li mu se investicija isplati. Ono što je za grad bitno je da se otvore nova radna mjesta i da niti jedna lipa poviše iznosa komunalnog doprinosa ne bude uložena u infrastrukturu za Srđ. Prema mojim informacijama na području Srđa trebat će u infrastrukturu uložit znatno više od iznosa koji će investitori platiti za komunalni doprinos", odgovorio je Šalja.

U raspravu se uključila i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti kazavši kako ona kao predsjednica Gradskog vijeća smatra da točka prihvaćanja UPU-a Sportsko-rekrecijskog centra s turističkim naseljima Bosanka sjever i Bosanka jug neće biti razmatrana na Gradskom vijeću u ovom mandatu.

"Za razmatranje te točke treba sakupiti sve potrebne suglasnosti i opširnu dokumentaciju, a to mi se čini nemogućim, s obzirom da se Gradsko vijeće raspušta pred izbore. Ako se takva dokumentacija ipak prikupi i bude održana sjednica, vijećnici SDP-a će se sastati i detaljno proučiti dokumentaciju i odlučiti", kazala je Muratti dodavši kako misli da je to ipak nemoguće.

Šalja je dodao kako po njegovom mišljenju ne bi trebalo dva mjeseca prije izbora usvajati tako važe odluke.

CIJELU SNIMKU IZJAVE O GOLFU MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Na pitanje građana tko će platiti odštetu, ako Grad sad odustane od projekta, Šalja je kazao kako nitko u Gradu ne zna da takva obveza postoji te da nigdje nema nikakvog pismenog traga o takvom ugovoru.

Na skupu su se okupili zainteresirani građani, simpatizeri SDP-a, ali i članovi građanske inicijative Srđ je naš.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Paulina 21.01.13 u 16:39
Osim svega već navedenog, dovoljno je bivšeg zamjenika gradonačelnika čuti da govori kako ne zna sve detalje projekta koji bi toliko -i ekonomsku, i društveno, i ekološki-utjecao na budućnost grada.Neka građani čitaju studije,ionako nemaju druga posla.Pametnome dosta.

   

tufina 21.01.13 u 15:45
Ma što vam je ? Kako bi se Šalja promijenio?On to nemože i neće.Zna se za što je on:za nastavak ovoga do sada,čemu je i sam dosta doprinio.Zašto nije izišao iz gradske uprave kad su Vičan i Vlahušić osuđeni ostali na vlasti? Ne ,ostao je s njima i dalje u koaliciji !Pa sve vam je jasno !

   

lincuo 21.01.13 u 11:15
Ivica,stvar je u tome što je čovjek tamo rekao o golfu-ima ti snimka pa pogledaj.Ni u jednom trenutku nije rekao "nećemo golf, to je previše apartmanizacije" ili "ne sviđa mi se golf".Nije se on predomislio,samo je obećao referendum jer vidi da se to Andru najglasnije prigovara.A isto tako nije rekao da će se sve one tabele na ulazu u ulice i stolovi maknut.

   

Dubrovnik-Ljilja 21.01.13 u 09:36
Samo sam se nakratko probudila i sjetila se necega : Zaboravila sam obecati Referendum hahhahhah

   

ivica77 20.01.13 u 22:26
Dopustimo mogućnost da se čovjek možda i promjenio. Možda je uvidio greške oko golfa i odlučio promjenit mišljenje. Ne sviđa mi se mišljenje ni oko kruzera ali što se tu može. Na nama je da izaberemo. Hoćemo li samo trpat kruzer goste i izletnike od kojih uglavnom gradski proračun ima koristi ili će mo imat čvrst i stabilan ugostiteljski turizam od kojeg će veću korist imati stanovništvo a i bit će manje gužve. Vidit će mo i odriče li se tko unaprijed posljeizborne suradnje sa Vlahušićem i Vićanom. Mislim da je i to jako važno. Ne vjerujem da bi sad svjesno ponovio Androvu grešku i obećavo nešto što će prekršit, nanjeo bi veliku štetu i sebi i stranci.

   

maximilian 20.01.13 u 20:37
hm ovdje se namece "vjecno" pitanje, sreca pa nije vjecno :))), gdje si bio i sto si radio do sad - NIŠTA, i sad si odjednom jaci i veci strip junak od kolege ti Bandica betmena. pa i da smo dozivili amnezu i zaboravili da te nije nigdje bilo osim na plati i na ostalom trosku, dovoljno je pogledat sto ovi tvoji iz Zagreba rade drzavi a i gradu da se osvjestimo od tebe i tvog "programa" sjedi, lezi, dobro je đe jesi

   

Paulina 20.01.13 u 18:43
Vidi se kako se jedan kandidat "izjašnjava":te mu je dobar projekt a ne zna detalje,te bi referendum ako ovo/ono,pa ja mislim da on ne zna točno ni zašto je vražji Andro to obećao, ni na što se potencijalni glasači bune, ali da se u Slobodi vikalo:Raketna postaja ili Ljubičasti kukumari, on bi nam upravo njih i obećao.

   

tufina 20.01.13 u 13:44
Pa Šalja se izjasnio da je ZA golf-apartmanizaciju na Srđu,ZA HE na Ombli i ZA Još više stolova po Gradu.I Vlahušić je isti,kao i Šuica,zato se za ta 3 kandidata ne treba glasovati.

   

ivica77 20.01.13 u 06:54
Neka se oni samo izjasne jesu li za ili protiv ovakvog projekta golfa o kojem se sad trenutno govori (znači tri puta veći nego u početku, apartmani, vile, loša studija itd.), da li Gradu treba na Srđu nešto drugo ili baš golf. Čisto da znamo njihovo stajalište pred izbore.

   

lincuo 19.01.13 u 22:54
Ma više i to povuci-potegni s referendumom,to je, kako je netko doli promjetio, pranje ruku,ne treba nama crni referendum nego gradonačelnik i Vijeće koji vole ovaj grad i njegove građane od solada.Neka on lijepo potpiše da će lijepo zahvalit svakom investitoru koji se sjeti ponudit onakve okrajke Srđa građanima i maknut stolove sa Straduna,vratit građanima Grad,ne treba referendum ni spominjat,od te riječi mislim da se većini više počne mantrat.

prethodna / 1 / 2 / 3 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija