VIJESTI
12.11.2012 u 07:54

NATJEČAJI U GRADU
Diskvalificirali ga zbog engleskog, a magistrirao građevinu u New York-u

Niko Radić se prijavio na natječaj za radno mjesto Savjetnik za gradnju kojega je raspisao Grad Dubrovnik. Diskvalificiran je zbog toga što nije dostavio potvrdu o poznavanju stranog jezika i rada na računalu. Apsurdni razlog da ne može biti apsurdniji, obzirom da je Radić magistrirao građevinarstvo u New York-u...Predsjedniku Povjerenstva, Dinku Miriću, koji mu je potpisao i „obrazložio" odbijenicu na natječaj napisao je  pismo koje prenosimo u cijelosti. 

komentara  43

Poštovani gospodine Mirić,
hvala Vam na uloženom trudu da me pismeno obavijestite o diskvalificiranju iz statusa kandidata prijavljenog na natječaj za prijam u službu na radnom mjestu Savjetnik za gradnju zbog nepodnošenja dokaza o poznavanju stranog jezika i rada na računalu.
Dozvolite mi par riječi.


Žao mi je što pogrešno mislite da se može magistrirati građevinarstvo, specijalno u New York-u, bez vrlo ozbiljnog poznavanja rada na računalu. Svi crteži, proračuni i tekstovi neophodni za uspješan završetak postdiplomskog studija izrađuju se pomoću računala. Dozvolite mi da Vam otkrijem tajnu koju pomno čuvam: rapidografi i šiberi su van upotrebe..
Žao mi je što ne znate da se suvremena Metoda elastičnosti, obvezni dio curriculuma, ne može raditi bez računala.
Žao mi je što ne znate da se Metoda konačnih elemenata, obvezni dio curriculuma, ne može primjeniti bez računala.


Žao mi je što ne znate da sam godinama, u popodnevnim satima, na tom istom CCNY gdje sam magistrirao, ponedjeljkom podučavao kolege radu s AutoCAD-om (tehničko crtanje i modeliranje) te četvrtkom STAAD Pro (Structural analysis and design), vrlo popularnim računalskim programima.
Strašno mi je žao što Vam nisam dostavio diplomu o uspješno završenom početničkom kursu Worda i Excela lokalnog organizatora takvih kurseva, te Vas uskratio za mogućnost da me proglasite računalskim genijem. Koja greška...


Žao mi je što moju magistarsku diplomu ne doživljavate kao dokaz o izuzetnoj sposobnosti rada na računalu jer ona to jest. A Vi griješite..
Žao mi je sto ne znate da u SAD-u svatko tko dolazi iz država gdje engleski nije službeni jezik mora položiti TOEFL (Test of English as a Foreign Language) ukoliko se želi upisati na slijedeći stupanj edukacije. Nivo traženog poznavanja engleskog za upis na magisterij ili doktorat je najviši mogući. Zaguglajte, prosvjetlit će Vas..


Žao mi je što mislite da se može magistrirati na The City College of New York-u, i još biti najbolji u konkurenciji državnih talenata (stipendista) Amerike, Španjolske, Francuske itd., bez izuzetnog poznavanja Engleskog jezika. I sve to uz rad..
Žao mi je što mislite da se CCNY za predavanja, radove, projekte, seminare služi kojim ono jezikom? Korejskim? Mandarinskim? Griješite, jer bi i onda moja diploma bila dokaz poznavanja stranog jezika. A vjerujem da bi mi i Vi sami, samo da možete, izdali uvjerenje da odlično govorim Srpski, Bošnjački, a bogami i Crnogorski (i to su sad strani jezici, zar ne?). Ekspert za tri strana jezika. Nije šala...


Stvarno sam trebao uzeti lokalni kurs engleskog za početnike...
Žao mi je što moju magistarsku diplomu ne doživljavate kao dokaz izuzetnog poznavanja engleskog jezika, naročito stručnog, jer ona to jest. A Vi griješite..


Žao mi je što provjeravate samo poznavanje birokratske regulative i to pogrešno nazivate provjerom znanja i sposobnosti kandidata. Rezultat takvog stava je da usred grada niču objekti koji ne poštuju struku, ne poštuju seizmičke propise (novi trgovački centar uz Zagrebačku banku, osnovna škola I. Gundulić, Gruž, itd. itd.) i ama baš nitko ne haje za to...
Žao mi je što mi niste ostavili mogućnost žalbe već je ova Vaša odluka konačna.


Žao mi je što se u ovom gradu može uložiti životna ušteđevina u teren gdje je dozvoljena gradnja pa ostati i bez para i bez prava gradnje, protuustavnom odlukom (Čl. 49 i Čl.50 Ustava RH) gradonačelnika/ce i Gradskog vijeća.
Izuzetno mi je žao što su lopovluk, korupcija i nepotizam poprimili ovako dramatične razmjere.
Do bola mi je žao da je moj sin jedinac, koji pažljivo prati i duboko proživljava sve ove događaje, zbog prije navedenog, prekrižio Dubrovnik kao mjesto življenja, a u Zagrebu je tek do prve prilike da odseli iz ove zemlje.
Čestitam Vam! Uspjeli ste!


I na kraju, žao mi je ali ću ipak zadržati pravo da ovo Vaše pismo, Vašu odluku i argumentaciju, pokažem, po svom nahođenju, drugim instancama.
Have a nice day.
Truly yours,

Nikola Radić

 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Mrgud 17.11.12 u 13:07
Džaba ti, moj Niko, svi papiri ovog svijeta. U ovom gradu "ne pika" se to. Još jedanput - sramota!

   

Mrgud 17.11.12 u 13:02
Dostavio papire, ne dostavio - isto mu se piše! Da ih je dostavio dobio bi isti odgovor, drugačiji jedino u smislu što mu fali. Kad te netko ne misli zaposliti, tj kad već ima nekoga za to radno mjesto onda će ti naći milion stvari koje ne znaš. ..."Govorite i pišete engleski, francuski i talijanski? Krasno, ali šteta jer nama treba netko tko govori korejski!..."I to ti uglavnom kaže netko tko nezna niti hrvatski. Fuj, jadna državo.

   

lincuo 17.11.12 u 11:38
Grozno je što se u nas stvarno skoro svi poslovi dobivaju preko poznanstava i "preporuka", i onda vidimo rezultate u rugobama od zgrada kkraj kojih prolazimo svaki dan.Ali svatko s imalo socijalne inteligencije i životnog iskustva zna da 1) za svoj propust ne treba optuživati pravila, koliko god bila glupa, a kamoli u novinama i 2)ne treba bahatim ponašanjem "tko-sam-što-sam" rušiti mostove za sobom.

   

Čavla tri 15.11.12 u 10:29
Tko je ikad igdje u Hrvatskoj OZBILJNO tražio posao zna da mora priložiti SVE tražene papire pa koliko god bili nebulozni npr.rodni list, uvjerenje o prebivalištu, nekažnjavanju,medicine rada, znanja o radu na računalu,jeziku,vozačku.....itd. I još tamo pitaš ,nedostaje li možda štogod ! Radić je sam kriv i to slučajno ili namjerno ili iz ljenosti ili iz gluposti.Došao veliki frajer iz New Yorka i svi moramo odmah leći.A što da mu je diploma iz Novog Zelanda, i tamo je Engleski službeni jezik ? Po meni je veliki frajer iz velike jabuke svojim činom i naknadnim litanijama podcijenio i omalovažio sve nas glupe domoroce.

   

Banksy 14.11.12 u 17:04
sjeverna amerika postoji da bi i budale negdje mogle uspjeti. i vi i vaša sjeverna amerika. otkačite više kada vam je toliko draga.

   

Paulina 14.11.12 u 15:32
Piše Niko, a u potpisu je Nikola, i spominje svph sina jedinca, sad mi nije jasno.Jeli to otac pisao pismo ili sin?Ako je otac, zašto piše pismo u ime sina, ako je sin, kakvog sina jedinca spominje:-&

   

Dubrovnik-Ljilja 14.11.12 u 14:56
U SJevernoj Americi najvise puta ne moras cekati na natjecaje.. Ides traziti posao sa svojim zivotopisom i ostavljas to u razlicitim uredima ili na drugim pozicijama.. A lakse je dobiti posao posto "prijateljsvto" ne postoji.. Najvise puta samo se predjae zivotopis , bez ikakvih drugih papira, a ako si pozvan na intervju, onda doneses papire.. I to ne cijeli kufer, kao u Hrvatskoj..

   

gruski mul 13.11.12 u 19:48
Svaka cast gospodinu na obrazovanju i znanju.Cudi me da nije predao sve potrebne dokumente za natjecaj. Ako je takav strucnjak kakvim se predstavlja steta je za zajednicu da nije na toj poziciji za koju se kandidiro. Slazem se s komentarom da je u Americi sigurno po pet puta prevrnuo svaki papir kad se javljo na razne natjecaje.

   

anja55 13.11.12 u 17:04
Da je Niko dostavio sve dokumente pa posao dobio netko tko je manje kvalificiran, imalo bi mjesta za napade. Ali idući out, gospodine Niko, dostavite sve dokumente koje trebate na natječaj. Sumnjam da bi dostavio nepotpunu dokumentaciju na američkom natječaju,

   

anja55 13.11.12 u 17:02
Razumljiva je reakcija gospodina Radića i njegova frustracija, ali ne mogu se oteti dojmu da je gospodin Radić malo prebahato pristupio cijeloj situaciji. Kao netko tko dolazi iz SAD-a trebao bi znati da se sve diplome moraju nostrificirati, da za to treba vremena i da treba dostaviti sve potrebne dokumente. On je, čini mi se, dostavio dokumente uvjeren da će posao dobiti jer je eto, diploma američka. Napada krivu osobu, jer gospodin kome piše pismo nije sigurno donosio pravila. Čovjek nije dobio posao osključivo svojom krivnjom i nemarom, pa iskoristio glupu situaciju i američku diplomu i bacio kost gladnim psima. Pametno.

prethodna / 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija