LIFESTYLE
25.10.2012 u 17:38

lažno predstavljanje
Jeste li znali da postoje princ i princeza Frankopan Šubić Zrinski ?

Potaknuti pitanjima posjetioca njihovih web stranica Hrvatsko plemićko društvo izdalo je priopćenje u kojem još jednom naglašava kako su iz svoga članstva ispisali Vjekoslava Nikolu Antuna Dojmi di Delupis, koji se u posljednje vrijeme predstavlja kao knez Doimi Frankopan Šubić Zrinski. Sin ovog plemića Nikola de Frankopan, koji živi na Londonskoj adresi nedavno je u hrvatskoj javnosti postao poznat kao voditelj londonske OAK Investments Management grupe, koja je htjela kupiti „Vjesnik", a u javnosti ih je predstavljao naš sugrađanin Petar Mišo Mihočević.

komentara  0

„Naš cijenjeni član, gospodin Vjekoslav Nikola Antun Dojmi di Delupis, rođen 1939.godine u Splitu, potomak je jedne od najstarijih i najcjenjenijih naših plemićkih porodica, i kao takav primljen je u Hrvatski Plemićki Zbor već na samom početku njegovog postojanja.
Pošto je nakon izvjesnog vremena u Velikoj Britaniji iz nepoznatih razloga promijenio svoje časno ime u "Luis Doimi de Frankopan Subic Zrinski" (vidi pretisak putovnice) smatramo da takovog neobičnog, maštovito i samozvano prekrštenog "plemića" ne možemo više smatrati članom našeg časnog Zbora.
Iz tog je razloga plemićko vijeće nedavno predložilo plemićkom stolu da se g. Nikola Dojmi de Lupis briše iz članstva HPZ-a zbog povrede člana 11. našeg statuta (lažno predstavljanje i povreda etičkih normi)", stoji u priopćenju Hrvatskog plemićkog društva.

Društvo napominje kako se ne namjerava baviti problemom lažnog predstavljanja članova obitelji gospodina Nikole Dojmi de Lupisa (supruge i djece), no smatraju da bi „država morala reagirati kada se netko počne lažno predstavljati kao knez, princ ili princeza Frankopan ili Zrinski i na taj način blati imena naših poznatih davno izumrlih plemićkih obitelji koje se nikada nisu kitile sebi neprimjerenim titulama".

Naime u Glasu koncila osvanuo je članak u kojemu se piše o donaciji princeze Ingrid Frankopan, inače supruge „princa" Frankopana Šubić Zrinskog, koja je varaždinskoj biskupiji darovala 7 000 eura. „Princeza", inače šveđanka, napominje kako je obitelj Frankopan uvijek voljela i pomagala Hrvatsku.

 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
krojenje_sivanje_desa
LIFESTYLE
0      16|09|19 u 21:16
Nove kreativne i edukativne radionice!
LIFESTYLE
0      16|09|19 u 08:14
Obuci cipelice i dođi, vrijeme je za salsu!
fido_naslovna
LIFESTYLE
0      15|09|19 u 21:57
UDOMI/NE KUPUJ: Fido je miljenik Žarkovice
tea_crnjak_tereza_radan
LIFESTYLE
0      15|09|19 u 17:57
ETERIČNA ULJA trend ili samo korištenje prirodnih blagodati umjesto proizvoda punih štetnih tvari i kemikalija?
uvala_naslovna
LIFESTYLE
0      15|09|19 u 15:57
FOTO: Ljeto u Uvali još traje

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija