KULTURA
16.09.2012 u 04:31

FOTO: „Sve ostalo je glazba“ u Sponzi

Glazbeno - scenski projekt pod nazivom „Sve ostalo je glazba“ održao se sinoć u atriju palače Sponza. Projekt su osmislili pijanistica Ivana Jelača, u suradnji  s kolegama Franom Marijom Vranković, redateljicom i glumicom, te Damjanom Bučićem, gitaristom.

komentara  0

Ciklusom glazbeno – scenskih kolaža koji prikazuju različite periode iz glazbene prošlosti autori žele klasičnu glazbu približiti široj publici. Uz proširivanje interesa za klasičnu glazbu, misija projekta je također pokazati kako se i s klasičnom glazbom može postići suvremeni scenski izričaj.
Program prvoga scenskoga kolaža, koji tematizira 18. stoljeće kroz djela Mozarta, Bacha, Scarlattija i Weissa, stavljen je u imaginarni prostor koji se nalazi između sadašnjeg vremena i pseudopovijesnoga susreta ta četiri skladatelja na zabavi u palači Sponza u 18. stoljeću.
Kroz sudjelovanje skladatelja u izvedbi, prikazana je promjena društvene uloge izvođenja skladbi suvremenih skladatelja te načina na koju su nekad izvođači pristupali izvedbi i kako joj pristupaju danas.
dubrovniknet team/ FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija