POLITIKA
28.08.2012 u 09:44

INTERVJU
Vlahušić: SDP mora znati što hoće!

Ukoliko SDP želi na sljedećim lokalnim izborima izaći sa samostalnom listom i kandidatom za gradonačelnika, to načelo će morati primjeniti u svim općinama i gradovima u Županiji, a ne samo u Dubrovniku - stav je šefa županijskog HNS-a, Andra Vlahušića.

komentara  10

Počelo je preslagivanje unutar koalicije, stranke i liste krenule su u pozicioniranje, svatko se na svoj način počeo pripremati za lokalne izbore koji će se održati u svibnju 2013. Javnost će u sljedećem razdoblju zasigurno biti „obasipano" pismima, dopisima, „otkrićima" što je tko i kako činio... O svemu tome razgovaramo s gradonačelnikom Androm Vlahušićem, predsjednikom Županijskog HNS-a.

Kako tumačite pismo koje Vam je vijećnik Pero Vićan uputio preko medija?
- Vićan je napisao pismo na mene, a „gađao" je nekoga drugoga, jer će sa svojom Nezavisnom listom izaći na sljedeće izbore i onda vjerojatno gleda kako bi dobio više glasova, a nekome ih uskratio. Ja ne odlučujem o javnim površinama, kioscima, to sam u cijelosti prepustio Povjerenstvu, dosad sam se uvijek s njima slagao načelno, ne gledam detalje...
Na koga je Vićan „gađao"?
- Šalju.
Pa, Šalja je posve marginaliziran u radu Gradske uprave.
- Ovo su u potpunosti odluke njegova Povjerenstva.
Je li Vam teško pala odluka da SDP želi na lokalne izbore izaći sa svojim kandidatom?
- Za Dubrovnik je dobro da ima što više kandidata. Ali SDP mora znati što želi. Govorim s pozicije županijskog HNS-a. Isti princip kojega budu htjeli za Grad Dubrovnik, morat će primjeniti na sve gradove i općine u Županiji. Ne mogu sa samostalnom listom i kandidatom za gradonačelnika ići samo u Gradu Dubrovniku. Sa moje i strane županijskog HNS-a imaju fair ponudu, ali ako u Dubrovniku izaberu samostalan izlazak na izbore, nema zajedničkih lista nigdje drugdje u Županiji.
Mislite da je HNS u tom slučaju u prednosti?!
- Jest. Dosad je u gradu Dubrovniku uvijek bio. Obzirom na rezultate proteklih lokalnih izbora, ležeran sam, dapače, to mi znatno olakšava situaciju. SDP je vodeća stranka lijevog centra u zemlji, u Dubrovniku se nismo istraživali. Koji bi to kandidat SDP-a imao bolji rezultat od mene?
Kako funkcionira koalicija?
- Nije tu problem...
Biste li izabrali Vićana za koalicijskog partnera i u sljedećem mandatu?
- Vićan je gradski vijećnik, a ja se nemam namjeru kandidirat za Gradsko vijeće. To je primarno Olgin problem i nekoga tko će vodit HNS.
Ako ne prođete za gradonačelnika, što Vam je „plan B"?
- Bio sam ministar, ravnatelj bolnice ... ne bi mi smetao mirni život liječnika, u bolnici sam osnovao Centar za dijabetes, predavač sam na Visokoj zdravstvenoj školi...
Nemate apsiracija za neku funkciju na državnoj razini?
- Bio sam ministar, više ne možeš biti...
U javnosti se stalno stječe dojam da štitite i odobravate sve što vijećnik Vićan napravi, a zbog afere Šipan ste završili na sudu. Zašto?
- Ma, nije samo Vićan, kad bih primjenjivao kriterije koje sam sebi namećem, u Gradu bi radilo 10 posto ljudi. Tolerantan sam prema onima koji odrađuju svoj dio posla, ne želim se miješati, sukob oko kioska meni nije važan. Natječaj je zaključen, novinski kiosci će ponudit 6 novih radnih mjesta. Gradsko vijeće nije moglo funkcionirat bez Vićana, prema njemu i SDP-u sam bio relativno tolerantan do nacionalnih izbora. Nakon toga sam im rekao, da se mogu raspustiti kada hoće. Ništa se neće dogoditi u Gradu Dubrovniku, što se mene tiče. Sada se zauzimaju pozicije za Vijeće. Osim Šuice, zasad nema ozbiljnijeg kandidata za gradonačelnika. Vidimo program i pitajmo - ok, mene USKOK tereti za nematerijalnu štetu, ali što s garažom i 40 milijuna kuna, uljarom na Šipanu i 7 milijuna kuna, što sa zamjenom remize, zemljištem na Srđu...
Je li za Vas predizborna kampanja započela?
- Ne. Radim posao gradonačelnika i ispunjavam predizborni program kojega su građani prihvatili na izborima prije tri godine kada su mi dali povjerenje. Odgovorno vodim gradsku upravu i gradske tvrtke u vremenima gospodarske krize u Hrvatskoj i Europi, postižući rezultate koji zrače optimizam, temeljen na pozitivnim rezultatima, ponajboljim u Hrvatskoj.

 

 

 

 


Lidija CRNČEVIĆ

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

tufina 02.09.12 u 15:07
A đe će naprijed? Samo glavom u zid ! A ima i čime !

   

+rafael+ 01.09.12 u 10:55
Andro razbijas iz samo naprijed!!!

   

tufina 31.08.12 u 16:54
Kad čovjek čita njegove izjave,nezna je li lud,glup ili nešto treće,ili sve skupa!Pa čita li on portale,novine i t d. ? Vidi li što ljudi o njemu misle? NEVJEROJATNO !!!

   

Maxim 29.08.12 u 07:52
A ne bi druže gradonacelnice crveni malo spomenuo svoj privatni projekt diskoteke u rebelinu u kojoj imaš pola, to nije projekt, ha? Misliš li da smo svi coravi i maloumni, grad je devastiran i najbolje da se oprostis sa nama na vrijeme.

   

combichrist 28.08.12 u 19:51
Digo bi mu spomenik ja na oba dva, tako da ga se i u Lapadu i Gružu svaki dan sjete.

   

Alamaka 28.08.12 u 19:00
Nemoj tako pinochio. Naprvio je čovjek dva gumna. Na jednom bi mu ja podigao spomenik. :))

   

Pinocchio 28.08.12 u 18:05
Dube ti porucuje da ne mozes opet ici na izbore s tim bezibraznim prijavama kojima si obmanula javnost, kakva uljara koju si sramotno prodo, kakva garaza koja je vise nego profitablna, kakva remiza koju nisi ni počeo graditi, kakav Srdj, gdje ti ne referendum. Ništa nisi učinio u mandatu, samo velike rijeci a malo rada i truda, i ne vidiš dalje od svoga nosa, potpuni egocentrik. Ostavi se drugih, bavi se sam sobom ili ti je Dube vječna inspiracija, pozdravlja te Dube i bavi se svojim poslima još par mjeseci i onda cukar mjeri po zupaniji

   

cukun 28.08.12 u 13:41
Dobro, čovjek jest priglup, ali barem je lijep...

   

idila11 28.08.12 u 13:21
Koji tenKreeeeeee

   

Alamaka 28.08.12 u 10:12
Ajme ranit ću se ...

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija