VIJESTI
24.07.2012 u 11:30

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima
Zaštita riječne konjače u Stonskom i Konavoskom polju

Djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu projekta zaštite riječne kornjače Mauremys rivulata obišli su staništa riječne kornjače u Stonskom i Konavoskom polju.

komentara  0

Radi se o jednoj od dvije vrste slatkovodnih kornjača u Hrvatskoj koja je ujedno kritično ugrožena vrsta prema Crvenoj knjizi vodozemaca i gmazova Republike Hrvatske. Najugroženiji dio populacije ovih kornjača živi u Stonskom polju dok je najjužnija populacija u Hrvatskoj zabilježena u Konavoskom polju.


Preliminarna istraživanja prijašnjih godina pokazala su da je riječna kornjača u Hrvatskoj prisutna samo na području Dubrovačko - neretvanske županije u tri međusobno izolirane populacije. Projekt zaštite riječne kornjače pokrenula je udruga Hrvatskog herpetološkog društva (Hyla) čiji je osnovni cilj zaštita i proučavanje vodozemaca i gmazova u Hrvatskoj, a s čijim članom Dušanom Jelićem se projekt i realizira.

Kao jedan od rezultata projekta, izrađen je letak u suradnji HYLA - e, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DNŽ i Društva za očuvanje kulturne i prirodne baštine Konavala - Domovina.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija