VIJESTI
13.06.2012 u 22:07

javna rasprava o DPU Belvedere
Predstavljen plan koji poštiva javni interes i prirodni okoliš

Javna rasprava o detaljnom planu uređenja Belvedera protekla je bez većih primjedbi. Svi okupljeni složni su kako je ovo izlaganje te plan temeljen na prostornoj analizi standard kojeg bi se i u drugim procedurama trebalo poštivati.

komentara  0


Plan je izradio Zavod za prostorno planiranje, urbanizam i pejzažnu arhitekturu Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Predstavljajući plan arhitekt dr. sc. Krunoslav Šmit kazao je kako su Belveder gledali, ne kao kraj grada, nego kao točku povezivanja dvaju urbanih sredina Grada i Župe, kao i čvorište iznimnih vrijednosti prirode i krajolika stvorenog ljudskom rukom.


Belvedere bi prema ovom planu bio podijeljen u turističku i rekreacijsku zonu. Građevine koje su sada vidljive bi se prilagodile okolišu, kako bi bile što manje vidljive iz Grada i s mora. Zamišljeno je da se gradi donja javna zona, koja bi uključivala šetnicu uz more te kongresno -koncertnu dvoranu s pogledom na grad te kapacitetom od 1500 mjesta.


U podzemlju bi se gradila javna garaža sa 500 parkirnih mjesta,na 16 etaža, a nadzemno iznad dvorane manji hotel. Belveder bi se pri tom pješačkom komunikacijom povezao sa grobljem na Dupcu, kao i sa Orsulom, dok bi jedini kolni pristup bio iz Ulice Frana Supila.

 Slobodan vuković i Marija Kojaković iz DAD-a pohvalili su promišljanje ovog plana te argumentirano izlaganje dr. Šmita, a pročelnica jelena Lončarić na kraju je zaključila kako je ovo bila najmirnija rasprava do sada.

Unatoč činjenici kako je ovaj plan izrađen stručno s dužnom pažnjom prema javnom interesu i okolišu, tužna je činjenica kako se radi neriješenih imovinsko-pravnih odnosa vjerojatno neće tako skoro realizirati.

 


dubrovniknet team/K.F.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija