POLITIKA
08.06.2012 u 17:03

Konferencija u HDZ-u
Karamarko u Dubrovniku: 'Nema razloga da u miru država bude podijeljena'

Novoodabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko stigao je u posjet svojim dubrovačkim stranačkim kolegama te iskoristio priliku da ih podrži u 'apelu Vladi' za nastavkom izgradnje Pelješkog mosta.

komentara  5

"Vlada je odustala od sanacije teritorijalnog diskontinuiteta, ne shvaćajući da je to prvorazredno gospodarsko, socijalno, ali i psihološko pitanje. Nemamo razloga da naša zemlja u miru bude podijeljena na dva segmenta, ako smo se u ratu borili za spojenost naše zemlje," istaknuo je Karamarko.

"U posljednja tri mjeseca Milanovićeva Vlada predložila je pet različitih varijanti za prometno povezivanje krajnjeg juga. Prvo je bio tunel ispod Neuma, pa brza cesta, čiju trasu nismo znali, zatim žicom ograđeni koridor kroz Neum, pa osnažena trajektna linija Ploče - Trpanj, pa sad nova trajektna linija Brijesta - Komarna," dodao je predsjednik županijske organizacije stranke Branko Bačić, dodavši kako je najnovija varijanta rješenja prometno neopravdana, financijski neisplativa i ekološki neprihvatljiva.

Predsjednica gradskog HDZ-a Dubravka Šuica istaknula je kako broj birača u Dubrovniku ne može biti kriterij za povezivanje hrvatskog juga s Hrvatskom. "Važnost Dubrovnika je obrnuto proporcionalna njegovoj veličini," kazala je, dok je župan Nikola Dobroslavić napomenuo kako nijedna cijena za povezivanju dvaju odvojenih državnih teritorija nije previsoka.

HDZ će u idućih nekoliko dana u Saboru predložiti rezoluciju prometne povezanosti DNŽ, kojom će zatražiti da se nastavi s izgradnjom Pelješkog mosta.

'Holy je trebala otići iz drugih razloga'

Čelnik oporbe Karamarko iskoristio je priliku i kako bi prokomentirao ostavku sad već bivše ministrice Mirele Holy, koja je već druga ministrica koja napušta novoformiranu Vladu.

"To govori o kaotičnosti atmosfere ove Vlade. Kvalitetno su počistili dosta kadrova koji pripadaju drugoj političkoj opciji, da bi plasirali svoje kadrove upitnih kvaliteta. Možda je Holy trebala otići iz drugih razloga," zaključio je, dodavši kako "ne zna zbog čega bi ih pohvalio, ali smo sad u njihovim rukama, pa im želim sreću".

dubrovniknet team / I.B.

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

cukun 11.06.12 u 10:31
Dvije riječi: Muppet Show.

   

Lovorka 08.06.12 u 22:22
Dok ste gradili arene nije vas smeto teritorijalni diskontinuitet ! Mogli smo imat most prije pet godina , a sad se cude cudite ko pura dreku !

   

putodkazina 08.06.12 u 21:19
A ljudi moji tko vam više vjeruje samo mlatite praznu slamu,imali ste dug period da nešto napravite naročito gđa. 10% ali bolje je mučat i punit svoje špage nego pomoći svom gradu.Vrijeme vas je pokosilo a i ovi na vlasti kao da su pali s marsa, a ne kao da žive u ovom gradu godinama pa ne znaju riješit probleme.Jad i nevolja svima nama sa svima vama!!!

   

zlo_i_naopako 08.06.12 u 20:06
"ali smo sad u njihovim rukama, pa im želim sreću" kakvi god oni bili, ako karamarko dospije na vlast, nikakva sreća nam neće pomoći. tek smo onda jebali ježa.

   

rino93 08.06.12 u 18:26
Sasvim je O.K. što se brinete o cjelovitosti Hrvatske,ali od proglašenja samostalne Hrvatske imali ste dovoljno vremena i solada da riješite ovaj problem kako ste to vi htjeli,a sada prodajete pamet.Zašto nemate petlju pa javno ne iznesete zašto to nijeste napravili,nije za sve vaše propuste kriv isključivo ex kancelar.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija