LIFESTYLE
08.02.2012 u 12:06

Jeste li znali ?
Dubrovački most službeno se zove Most dr. Franja Tuđmana

Posljednjih dana Most dr. Franja Tuđmana čest je gost naših članaka. Kako bi izbjegli dvojbe naših čitatelja oko imena ovog mosta raspitali smo se kod Hrvatskih cesta i saznali kako je službeno ime ovog infrastrukturnog objekta "Most dr. Franja Tuđmana"

komentara  28

Most preko Rijeke dubrovačke svečano je otvoren u svibnju 2002. godine pod imenom "Most Dubrovnik". Potom je inicijativom Gradskog vijeća grad Dubrovnika dio Jadranske magistrale na prilazima mostu nazvan Most dr. Franja Tuđmana.

2004. tadašnji ministar prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, na zahtjev Gradskog vijeća i tadašnje gradonačelnice Dubravke Šuice, traži od Hrvatskih cesta promjenu službenog imena mosta. Što su HC prihvatile te od 2004. most i službeno nosi naziv "Most dr. Franja Tuđmana".


dubrovniknet team/K.F.

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

worldwizards 10.02.12 u 12:53
ahahaaa, nes ti jakog mosta.dvije kolnicke trake. takve su mostove u normalnim drzavama pravili prije 100 godina.

   

idila11 09.02.12 u 18:27
En ti necu rijet Tufina, glup ti je tata kaco

   

tufina 09.02.12 u 15:32
ovaj IDILA 11 ,je nekako jako glup,nemože ni svoje misli povezat,ko zna okle je,sigurno iz Grada nije ko ni Ljilja

   

pingo 08.02.12 u 20:03
ma dobro je neki dan pred festu Sv Vlaha reko gospar Miše Martinović..."NE MOŽE BRĐANIN NIKAD POSTAT GRAĐANIN"...sve je rečeno...

   

idila11 08.02.12 u 19:14
Malo smo se prucnuli, a kacovi? Dosta je tih vasih glupih objasnjenja

   

miky 08.02.12 u 18:58
Ovima što mene stavljaju u red yugonostalgičara jeb.m mater. Kao prvo rođen sam u Dubrovniku, cijeli život sam u Gradu i neizmjerno ga volim i volio sam ga i kad je u njemu bilo NEMOGUĆE živjeti, kad ste vi pojedinci bili sa mamama u Istri i oni hercegovačke krvi po Njemačkoj itd. Hrvatsku volim, ali sa početnim slovom H, a ne rvacku...Tuđman je bio (ne)čovjek koji je bio u pravo vrijeme na pravome mjestu i počeo je nešto što je bilo dobro zamišljeno i ispalo je na kraju dobro, ali puno kasnije nego je trebalo, a kasnilo je jer je u dogovoru sa Miloševićem vodio rat u kojemu smo i mi naje..li iako smo na kraju pobjednici, tako da je taj po kojemu se most zove živ danas bi bio u Haagu, a Gotovina i Markać doma, a ako govorimo o imenima onda se most trebao zvati MOST POREZNIH OBVEZNIKA...

   

šufit 08.02.12 u 18:54
Most nije dobio ime po Tuđmanu zato što je to Tuđman zaslužio , nego zato da se lokalni političari " uvuku u prkno " onima gore u Zagrebu.Tako je nastalo i Kardeljevo , Pucarevo i razne Titove selendre. Poznato vam je da je Tuđman već bio dogovorio zamjenu teritorija Konavle za Obrovac, ali na sreću srbi iz " krajine " nisu na to pristali. Zašto ga nitko od naših političara nije priupitao ; Zašto oružje iz Malih Bara nije smjelo doći u Dubrovnik.A što se tiče mog žaljenja za jugoslavijom, žalim za njom isto ko i za Dinamom kad je izgubio od Lyona.

   

Cassius 08.02.12 u 18:28
Najprije, ja nisam ništa otvarao, ideja mosta preko Pelješca je svakako ideja koju podržavam, a njezin najveći zagovornik je časni čovjek pok. župan Ivan Šprlje. Što se tiče balkanske krčme, to je očito stvar o kojoj si nešto načuo, ali nisi siguran što znači pa taj pojam pogrešno (i često) rabiš. I nemoj se rugat kamenjaru, i mi ovdje živimo na njemu i ne bismo ga mijenjali za sve ravnice svijeta, zar ne?

   

macy 08.02.12 u 18:12
A ja naivan mislio da Pelješki most postoji... Pa tri puta ste otvarali radove na njemu, pa ste imali dovoljno vremena da ga i završite. I nazovite ga virtualno Most Diplaš. A što se tiče te vaše nostalgije, što se hvatate prošlosti? Samo zato jer ne znate drugačije ni razgovarati, pa potegni haubicu 204 mm. Pa nastavimo: red logike, red balkanske krčme, red europske uljudnosti, red kamenjara...

   

gravosaman 08.02.12 u 17:34
@macy, sufit, plima mogu mislt kako se osjećate kad se vozite preko mosta "Dr. Franja Tuđmana" Držite li krupnu sol u autima kako bi klečali dok se vozite preko?

prethodna / 1 / 2 / 3 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija