VIJESTI
23.08.2011 u 16:58

ubijenom tijekom suđenja u 28. godini života
Otkrivena spomen ploča Stjepanu Wollitzu

Na zgradi sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik danas je otkrivena spomen ploča Stjepanu Wollitzu, koji je ubijen u 28. Godini života pored zgrade Gimnazije 24. svibnja 1947. godine, tijekom suđenja koje je protiv nekolicine osoba tadašnja komunistička vlast organizirala upravo u dvorani Gimnazije.

komentara  1

Dubrovačka podružnica Hrvatskog društva političkih zatvorenika, nakon višegodišnjih je napora uspjela ishodovati sve potrebne suglasnosti i postaviti spomen ploču Wollitzu .


Na svečanom skupu, koji je prethodio otkrivanju ploče župan Nikola Dobroslavić naglasio je štetnost svih totalitarnih režima i sustava koji su napravili velike štete u društvima tijekom 20. stoljeća- fašizam, nacizam i komunizam te je dodao kako se jedino s istinom o prošlosti može kretati dalje u budućnost.

Na skupu su govorili i predsjednik međunarodne organizacije političkih zatvorenika INTER-ASSO Jure Knezović, predsjednik HDPZ Alfred Obranić te predsjednik i potpredsjednik dubrovačke podružnice HDPZ-a Augustin Franić i Joško Radica.

 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

cukun 24.08.11 u 10:42
Uvjeren sam da bi Stjepan Wollitz više volio da ste djeci postavili koš nego njemu spomen-ploču... Besposlene drkađije!

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija