SLATKI ŽIVOT ALISE NENADIĆ
15.12.2018 u 12:07

ZIMSKA TORTA: Vraća me u dane kada su none radile kolačiće sa mjendulima i neprskanim narančama i limunima

Moćna, puna okusa, orašasta, bademasta, citrusna i jako jako ukusna. Treba vremena i pažnje, ali se apsolutno isplati. Prava zimska torta, nije teška ni preslatka ali ima onu finu punoću okusa i nećete pogriješiti ako baš nju odaberete za blagdanski stol. Okusom me nekako vraća u djetinstvo u one dane kada su none radile kolačiće sa mjendulima i neprskanim narančama i limunima, probajte i vratite se u svoje djetinstvo barem na zalogaj.

Napisala: Alisa Nenadić


komentara  0

Kore:

od 10 bjelanjaka i 100 gr šećera napraviti snijeg. Ostaviti ga sa strane jer ćemo njega umiješati u ostatak smjese, a potom 10 žumanjaka i 200 gr šećera pjenasto umješati električnom miješalicom. Dodati 250 gr omekšalog maslaca, prstohvat soli sok i koricu 2 naranče i koricu jednog limuna, 200 gr mljevenih badema, 200 gr glatkog brašna, 1 vrećicu praška za pecivo, 2 vrećice vanilijin šećera i miješati dok se ne dobije gusta kompaktna masa. U tu masu lagano ručno, najbolje špatulom ili kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka ali paziti da se ne izbije zrak. Dobijenu smjesu podijeliti na 3 jednaka dijela i peći odvojeno u okruglom kalupu za torte (ja sam koristila 3 kalupa  promjera 26 cm podijelila i pekla u tri odvojena kalupa odjednom) na 180 stupnjeva 20 min.

Krema:

Zakuhati 300 ml mlijeka i 200 gr šećera  da provri i preliti preko 300 gr mljevenih oraha, kada se smjesa malo stabilizira na sobnoj temperaturi dodati 200 gr otopljene bijele čokolade, likera od naranče po želji  i krupnije naribanu koricu jedne naranče, sve sjediniti i pustiti da se ohladi. Kada se ohladi dodati 250 gr omekšalog maslaca i izmiješati električnom miješalicom na najvećoj brzini da se dobije fina krema.

Ohlađene kore mazati dobijenom kremom, ostaviti malo kreme za ukrašavanje. Namazanu tortu ostaviti najmanje dva sata u hladnjaku, kada se ohladi izvaditi iz kalupa i završiti ostatkom kreme, ukrasti po želji. Posuti  po vrhu orasima, bademima ili krupno ribanom koricom naranče.






KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!




Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY




Iz kolumne
granola
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      24|03|19 u 08:38
ALISIN RECEPT: Zdravi doručak za dobar početak dana
kuglof_1
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      13|03|19 u 17:21
ALISIN RECEPT: Kuglof je idealan uz kavu i čaj, a miriše na djetinjstvo
hrskave_tortice
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      26|02|19 u 17:31
ALISA IMA NOVI SLATKI RECEPT - hrskave tortice s čokoladom i narančom
kokos_kuglice0
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      22|12|18 u 11:50
Ništa ne stižete, a još treba i slastice napraviti....Alisa ima brzi recept za savršene kuglice
keksi_limun_gin
SLATKI žIVOT ALISE NENADIć
0      12|12|18 u 20:42
ALISINI raspuknuti keksi s ginom i limunom






Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI





Komentari


Kolumne






 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija