PUT OKO SVIJETA
13.01.2018 u 08:55

PUTOPIS iz planinskog grada na jezeru gdje često boravi George Clooney

Kad me prijateljica pitala hoćemo li za vrijeme praznika s djecom poći u Como, mislila sam da je to neki novootvoreni restoran. Razgovor je tekao otprilike ovako: " Gdje je to? " " Kraj Milana." " Ok, može!" Istu večer smo rezervirale avionske karte i potražile smještaj kojeg nije bilo lako naći jer je grad prepun turista, iako je prava sezona tamo u proljeće i ljeto. Como je grad na istoimenom jezeru, u talijanskim Alpama, na samoj švicarskoj granici. U posljednje vrijeme poznat je po tome što George Clooney tamo ima vilu i čest je posjetitelj grada.

Napisala: Dolores Lujić


komentara  0

Grad je pun butika talijanske mode, slastičarnica i restorana, a najveća znamenitost je katedrala Duomo u samom centru grada. Danju se lijepo žičarom popeti u gradić Brunate iz kojeg se pruža predivan pogled na cijeli Como i jezero ili prošetati uz samo jezero.


Noću se grad pretvara u pravu bajku i šetati noću centrom grada čini se nestvarnim budući su na svim fasadama zgrada projekcije koje stvaraju ugodjaj Božične čarolije. I u Comu imaju adventske kućice, ali potpuno uklopljenje u cijeli ambijent i pričaju svoju priču. Pomislila sam kako bi bilo predivno da za vrijeme adventa i mi nešto slično napravimo jer bi Grad bio puno ljepša pozornica za stvaranje takvog ugođaja.


Hrana je u svim restoranima bila odlična, a vino kuće se može naručiti bez bojazni da će biti loše kvalitete. Tu im ne konkuriramo.


Ono što u Comu ne funkcionira je taksi. U sedam dana boravka tamo, samo jednom mi je taksi došao, doduše ne nakon četiri minute, koliko je operater rekao, nego nakon točno trideset minuta. 1 500 metara, 10€. Tamo je naime potpuno normalno da naručeni taksi ne dođe uopće ili da toliko zakasni jer je u međuvremenu pokupio drugu mušteriju.

Smeće se u Comu se odlaže na pločnik pa je prizor pločnika prepunih vrećama smeća koje čekaju odvoz najnormalniji prizor noću.

Voda nije za piće, a toliko je loše kvalitete da je teško i kosu oprati njom. Ne znam žale li se lokalci na vodu i taksi, ali naši sugrađani bi se nakon takvog iskustva odmah trebali prestati žaliti.

Obzirom da je Como na samoj granici sa Švicarskom, vlakom smo se uputili u Lugano, turistički gradić. Iako samo 30-ak km udaljen od Coma, Švicarska se osjeća pri samom izlasku iz vlaka na mjestu gdje se pruža pogled na cijeli grad i jezero. Uličice su toliko lijepo uređene i popločane da je teško ne zastati na svakom koraku. Grad je pun restorana, butiga ekskluzivnom robom i satovima, prodavaonica sira i čokolade pa je nemoguće ne ući i ponijeti nešto sa sobom. Idealno mjesto za osjetiti pravi duh Švicarske.


dubrovniknet team
KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne
stpetersburg0
PUT OKO SVIJETA
0      06|07|19 u 17:55
PUTOPIS: putovanje u Sankt Peterburg se ne odbija...
tovaric_naslovna
PUT OKO SVIJETA
0      23|06|19 u 17:41
PUTOPIS/ “Tovarić gre“: Dubrovnik – Blidinje
putopis_minhen_selb_08
PUT OKO SVIJETA
0      08|06|19 u 21:01
Tri dubrovačke studentice putovale su kroz njemačke tvornice keramike i porculana
maro
PUT OKO SVIJETA
0      26|05|19 u 16:55
Nakon ovog putopisa Mara Konjevoda, Cappadocia u Turskoj naći će se na vašoj Bucket listi putovanja
astemdarm_0
PUT OKO SVIJETA
0      18|05|19 u 13:34
PUTOPIS: Amsterdame, vidimo se opet!


Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne


 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija