moj glas#prostorZAonoUstoVjerujem

 SJG stanje svijesti.
Status bloga mi je #prostorZAsrđevskiStateOfMind


Srđ je Grad
janski nukleus. Jezgra koja isijava energiju koja vas obuzima i prožima kad joj se približite. Kojoj pripadate u potpunosti kad joj se pridružite. 

Fuzija je to različitih osobnosti i energija koje se nadopunjuju i osnažuju. Neosporan doprinos procesu uvažavanja dijaloga, snazi argumenta.

Smjer  SJG  fokusiranost je na oslobađanje gradske vijećnice balasta političkih opcija koje Grad vide kao #prostorZAutrzivost umjesto da ga mijenjaju u #prostorZAsuzivotiOdrzivost.

Srđevska retorika uvijek je spoj umjerenosti i umješnosti, rasprave su #prostorZAargumentaciju, svaka tema i problem predstavljaju  #prostorZAkomunikaciju. U gradskoj vijećnici SJG je #prostorZAputokaz.
Terminal u Gružu za srđevce je
#prostor ZAvlastiteInvesticije  jer davanje u koncesiju na 40 godina, tako strateški važnog prostora, znači dati drugima u ruke vlastitu budućnost.
Srđ
Srđ, odnosno budućnost tog prostora, referentna je točka ovih izbora, tema svake debate, izbornog sučeljavanja, koju je SJG kao okosnicu i ključnu točku uveo u sve pore društvenog i političkog života grada.
Srđ je nadišao sam sebe, prerastao taj prostor i problem samog Srđa.
Srđevci su ga učinili metaforom borbe za svoj grad, za prostor, afirmirali ga u zdravorazumsko zastupanje interesa svih građana, borbu protiv sprege politike i kapitala. Srđ je mjerna jedinica lokalnog patriotizma. Srđ je svjetionik. Upozorenje svim investitorima koji ne osluškuju i ne uvažavaju prostor i zajednicu, svim projektima koji je negiraju, da će se nasukat  na snazi otpora i ljubavi prema Gradu.
Sa srđevcima, ovaj je Grad u svojoj vijećnici opet dobio #prostorZApoklisare.
Srđevski State Of Mind infuzija je građanske supstance u društvo koje atrofira od posljedica nemotiviranosti i korumpirane svakodnevice. Infuzija entuzijazma i zanosa u bolju budućnost svih građana koja posrće pred onom pojedinaca.

 

Kapetani duge i sigurne plovidbe

Na zvukove broda koji se oglašava u dolasku nekad  smo s veseljem trčali na Bužu, otvorenog srca i s ponosom pozdravljati vlastitu tradiciju i vrijednosti, brodove na dugim plovidbama… mahali im linculima i šugamanima, da im bude mirno i sigurno more kojim plove. Pozdravljajte taj state of mind dugoročnosti i održivosti, ponosa i tradicije. Pozdravite ih svojim glasom jer izbori su #prostorZAnasGlas, za sve glasove koji osluškuju vlastiti grad.

Izbori mijenjaju i moje sutra. Moj izbor je moj doprinos. Moj glas je moj prostor.

Izlaskom na izbore poštujem vlastito mišljenje. Svaki glas mijenja smjer. Mi smo timunjeri.


Srđevski State of Mind ima ponajbolji kapetanski potencijal one, nepravedno zaboravljene tradicije, duge i sigurne polovidbe Dubrovnika, potencijal građanskih vrijednosti, pripadnosti, različitosti, odgovornosti, a to su oni, zaista posebni, mentalni manevri pokrenuti emocijom kojom se voli i osjeća Samo Jedan Grad.
Dobro im more. Budimo im vjetar u jedra. 
 
moj glas#prostorZAoneUkojeVjerujem
Moj glas je samo jedan. Trudim se odgajati još dva. Moj glas je samo jedan i zato je isključivo #prostorZAonoUstoVjerujem. Prečesto smo glasali za manje krivo, manje zlo. Neprocjenjiv je osjećaj  na izborima glasati za one u koje zaista vjerujete. Taj osjećaj želim svima koji izlaze na izbore. Ne pristajte ni na što manje od toga. Toliko dugujete sebi, svom glasu i svom gradu. Kako god se zvao, a posebno ako se zove Grad. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *