Dan zaljubljenih u (pro)viziju Dubrovnika

Poštenjaci su preuzeli stvar

Novo U(s)pravno vijeće danas će možda uputiti žalbu prema Ministarstvu. Igrokaz će možda zadovoljiti neupućene koji misle da se s novim upravnim vijećem otvaraju nove mogućnosti. One su vazda u istim gabaritima. U gabaritima poštenja i transparentnosti, dvama sinonimima za utopiju u hrvatskom rječniku, možda ih je bolje nazvati tzv stranim riječima.

Iako se radi o jednoj stranci mislim ova priča ne amnestira druge od odgovornosti. Poštenjaci sve drže u šaci. Imaju kontrolu nad tužbom i uvažavanjem iste. Isti copy, ista pasta.

“O, poštenjaci, sve vam je u šaci, ma zašto da se baci, ostavite nešto i za nas, poštenjaci, braćo i zemljaci, budite ortaci, pa smanjite barem taj gas…”

Novi plagijatori

Nakon projekata istarskog ipsilona i zračne luke Zagreb stiže copy paste i u naš mali grad.

Oni žele, ni više ni manje, nego morska vrata od Grada. Dubrovnik je trebao već odavno naučit lekciju o zemlji sklonoj copy pasteu, odnosno građani. Ono što još nismo naučili to je reagirati. Nekad smo se u razgovorima pozivali na ( nedostižnu) Norvešku, žaleći što nemamo njene moralne i etičke uzuse u svim segmentima društva, sad nam je ( ajme!!!) mjerna jedinica Rumunjska.Za 44.000 eura ekipa je bila na nogama. Dubrovnik ne mogu mobilizirat niti milijuni eura. Očito nam je previše dobro.

Turci i Francuzi

Poslovično dobre povijesne odnose s Turcima i Francuzima kvare poštenjaci. Evo male lekcije iz povijesti. Danas nas dogovori koštaju puno, puno dukata više i ne dobijemo zauzvrat slobodu, naprotiv, prestajemo sudjelovati i odlučivati. Svi genijalni projekti s milijunskim inevsticijama i novim radnim mjestima temelje se na sprezi lokalne i nacionalne politike s raznim investitorima kreirajući situacije i odnose u kojima serviraju najvažnije gradske i državne resurse bez obaziranja na lokalnu zajednicu, ne uvažavajući primjedbe, sugestije, kao ni posljedice takvih uigranih scenarija kojima gubimo svaku mogućnost sudjelovanja, odlučivanja i upravljanja vlastitim gradom. Nedopustivo je to trajanje koncesije.

Kad nešto u Dubrovniku dajete u koncesiju na 40 g onda servirate vlastitu budućnost drugima i prestajete bit stranka u postupku.

Poštenjaci dovode investitore koji zapasavaju prostor, uzimaju dobit i ukidaju budućnost, potpisuju ugovore koji garantiraju investitorima dobit, gradu i građanima probleme.

Heroji U(s)pravnog vijeća, danas, “Računamo na vas”.

“Poštenjaci na ključnim mjestima i u glavnim vijestima…”

Danas je Valentinovo i sasvim je legitimno biti zaljubljen u svoj Grad.

Nadam se da nije sve veća blamaža biti jedan od nas… koji tako razmišljamo…

PS

nadam se da ste (se) prepoznali stihove… 

4 thoughts on “Dan zaljubljenih u (pro)viziju Dubrovnika

 1. Mia says:

  Kad nešto u Dubrovniku dajete u koncesiju na 40 g onda servirate vlastitu budućnost drugima i prestajete bit stranka u postupku.

  sve ste rekli s ovom recenicom! Svaka cast!

 2. antun comb says:

  Poslovično dobre povijesne odnose s Turcima i Francuzima ….

  dobri odnosi sa francuzima I turcima, jedni ukinuli republiku drugima stoljecima isli u carigrad i nosili harac. ako su to dobri odnosi kakvi su onda oni losi.

  • florap says:

   Nisam ni riječ poštenjaci stavila u navodnike …Vise od odnosa brinu rezultati istih, nekad je rezultat harača bila sloboda, sad harače, a rezultat je nesloboda… Gradu nedostaju pravi poklisari koji ce za njega pregovarat…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *