THE PRESUDA

THE PRESUDA

mi je uljepšala život. Pobjeda ravna zlatnom olimpijskom odličju u disciplini David protiv Golijata.

2

Hodala sam pola metra iznad zemlje. Jedna od onih 10.500 sretnika koji već dugo vremena čekaju takav trenutak. Taj je dan bar četvrtina stanovnika Dubrovnika bila iskreno sretna i zadovoljna. Mislim da se taj postotak sreće u ovom Gradu odavno nije dogodio.

Mnoge su, vrijeme koje je odmicalo i pravda, spora ali dostižna, poljuljali u vjeri da se građanski aktivizam isplati i da se rezultati jednog dana moraju dogoditi.

Oni koji insinuiraju i prozivaju da se za presudu unaprijed znalo valjda to prozivanje temelje na svojim vlastitim uzancama i saznanjima. Upravo su oni bili ti koji su, nekad, sve unaprijed znali. Jer za njih postoje naše i vaše presude, naše i vaše, a ne neovisno sudstvo i pravosuđe. 

A onda im se dogodilo: PRAVOSRĐE

a pravosrđno bi bilo obuhvat sa 310 smanjiti na 100 h,  jednostavno odluku sprovesti u djelo. Sve drugo, ovo dosadašnje oglušivanje, čisto je nedjelo.Nusproizvod, nakon nedjeljne presude birača, bit će i uzanca da se odluke suda i provode. 

keep-calm-and-serve-justice-3-1

KAD SMO POČINJALI NIJE BILO OVOLIKO MIKROFONA

rečenica je Srđevca uključenog u priču od prvog dana. Spontana i genijalna rečenica bila je reakcija na pozicioniranje bulikan mikrofona i i phona pred njim na presici i uvodna rečenica u retrospekciju borbe protiv sprege politike i investitora. Sve je rečeno tom jednom rečenicom. Cijela presica u nju stane. U nju stanu životi. Dug je put od trenutka kad se pobunite zbog nepravde, govorite, urlate, do onog trenutka u kojem vas svi slušaju, čitaju, osluškuju i prate na svakom koraku, u svakom trenutku i na svaku temu, od vas očekuju i s vama se nadaju. Dobra je to vijest za sve one koji vode svoje male i velike bitke u Hrvatskoj, za sve istarske Plomine,  dubrovačke Srđeve, zagrebačke Savice. Loša za sve one koji ne osluškuju, ne poštivaju i ne komuniciraju s lokalnom zajednicom. Svaka investicija koja nije društveno i ekološki prihvatljiva bit će osuđena na propast sve dok se protiv takvih bore hrabra srca.

Građanski je aktivizam infuzija društvu koje atrofira pod korumpiranim establishmentom.

SEPTEMBER ELEVEN, Hrvatska

nadam se da ćemo ovu nedjelju srušit političke twinse, HDZ i SDP, centre političke trgovine, political trade center, simbole neuspješnosti i uzurpatore vesele i bezbrižne hrvatske sadašnjosti. One koji su nas izmjenom svojih pozicija i koalicija na vlasti vazda držali u pretežno oblačnoj prognozi budućnosti, a jedino što se redovito izmjenjivalo u ovih 25 g. bile su plime afera i oseke gospodarskog napretka.

BIRAČKO MJESTO  GRAD

img_4827

Moje biračko mjesto je u školi po kojoj sam i oko koje sam trčkarala, u kojoj sam odrastala, učila, veselila se. Takvo su djetinjstvo imala i moja djeca. dajem svoj glas  jos jednom takvom djetinjstvu u zagrljaju zidina koje bezbrižno šeta ulicama Grada… U kojem je  život u njemu jednako vrijedan kao kamen, u kojem se živi i nakon sto odletu sve čiopice, a Slaven u njemu kreira neke nove art radionice… U nedjelju izabirem tu priču i za  sljedeću, akobogda treću, generaciju s adresom u Karmenu. 

NEDJELJA

Recite, sto ste zgriješili od zadnje ispovijedi ? 

Svaki put glasam za iste.

To vam nije grijeh, jer svi su isti. Grijeh je ne prepoznat među njima one koji se mogu mijenjat i bit bolji od onih koji se nikada  neće promijenit. Grijeh je ove nedjelje upravo te prve ne podržat.

Treba nam još ta presuda u nedjelju.

Ovu nedjelju, prije Mise, prije Kafe, 5min šetando od svog doma,  4će stanovnika Grada glasat za treću sreću.

Zaista, zar ne bi bio totalni neugodnjak nakon 25 g. Ispovijedati iste grijehe?! 

One thought on “THE PRESUDA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *