Stopaloljublje alitiga eksfolijacijske čarapice

Ne znam uopće odakle da počnem. Reko bi čovjek da sam se malo umorila. Ne bi bio daleko od istine. Pričala bi o preparativnim favoritima, ali sam rekla sve u prošlotjednom postu. Šminkala bi se, ali ne stignem. Čupala bi brkove, ali sam si jako pičkasta i au. Slušala bi muziku ali me boli uho. Čitala bi knjigu ali sam ćorava. Sređivala bi kuću ali me uštaklo. I ne, nemam PMS.

I gledam o čemu da napišem post, da vas ne uskratim za neke vitalne informacije. Od svih sranja koja su nam ponuđena i dostupna, što bi bilo fakat jebeno dobro da bi ja danas pisala o tome? Iako moje dosadašnje riječi zvuče prilično obeshrabrujuće i depresivno, ipak postoji nešto što i meni i vama može razvedriti ovaj tmuran dan.

Iako je ljeto iza nas i stopala padaju u neki drugi plan, pokrivena papučama, čarapama, gojzericama, nikad nije kasno za pripremati se za sljedeću sezonu. Ovo je jedna od onih definitivno najkorisnijih i fuuul isplativih stvari možete kupiti za manje od 30 kuna. Radi se o čarapama s kiselinom, koja ima funkciju da vam otpadne sva koža s nogu. Ne, fakat, ozbiljno, zaista. Prije koju godinu je vani vladalo zgražajuće oduševljenje ovim tipom proizvoda, koji je bilo relativno lako nabaviti na korejskim webshopovima. Na našu sreću, danas ove čarape možete kupiti i u DM-u.

Radi se dakle o plastičnim vrećicama u obliku čarape i dvije “tester” vrećice sa pozamašnom količinom opako koncentriranog kemijkog pilinga. To u tim vrećicama je u principu isto ono što bi u malim postocima bio “obnavljajući toner za lice” ovo je masu puta potentnije. Postupak je sljedeći – noge se operu, a trebalo bi ih malo i namočiti. Zatim se dobro obrišu, te se preko njih navuku priložene plastične čarape u koje se nalije tekućina iz priloženih vrećica. Jedna u jednu, druga u drugu. Rasporedite tekućinu da vam obavije cijela stopala, i preko plastičnih čarapa navucite još jedne normalne čarape, da vas ne zebu noge. Jer hoće. Jer je zahladilo je i ne morate se patiti s upalom grla radi ljepote stopala. Ja barem mislim da se ne isplati.

Čarape držite na nogama cca 40 – 90 minuta, piše sve lijepo na pakiranju, i nakon toga dobro isperite noge mlakom vodom, dobro posušite i zaboravite što ste upravo napravili. Vratite se svakodnevnim aktivnostima. Ignorirajte pomisao da će vam uskoro počet otpadat koža s nogu. Oduprite se anticipaciji, jer ćete počet osjećat frustraciju jer se ništa ne događa. Čak pomislite kako ste zakurac namakali noge i hodali ko po jajima to jedno popodne. Proć će vam kroz glavu da ste beznadan slučaj i da je, kako ste i pretpostavljali, kozmetička industrija jedna velika teorija zavjere. Prevara. PROKLETI BILI!

A onda, čarolija. Ili horor. Kako kome. Komadi kože počnu otpadati s noge. Bez ikakve boli, bez ikakve neugode. Najgora stvar koja vam se može dogoditi, ako nosite najlonke, da vam se otpala koža zavuče u čarape koje morate baciti. I mrvice koje će se događati svaki put kad svučete čarape. I komadići mrtve kože koje ćete ostavljati po lincunu po noći. Ne znate je li gore imat bijeli i crni lincun. Bljak. Ili kul. Kako kome.

 

Cijeli proces je zapravo užasno oduran, ali zavodoljavajuć. Prilično je gadljivo za one slabijeg želuca

Ali onda, nakon nekih tjedan dana potencijalnog očaja, kada sve to otpadne i prestanete se osjećati kao živi leš, ne možete se dovoljno načuditi koliko su vam stopala divna. Kao nova. Nova novcata. Prekrasna. Svježa. Mekana. Raspukle pete, suhi rubovi stopala su stvar prošlosti. Čak i prsti i nokti izgledaju svježije i zadovoljnije. Da, stopala mogu izgledati zadovoljnije. I svježije.

Ja sam oduševljena. Zbilja mi je drago da nam je ovakav proizvod široko dostupan i prilično jeftin, i da se nalazi na policama lokalnih drogerija i da internetski šoping budžet mogu trošiti na fensi serume. Kad se odlučim na koji.

Moj proces čaraparenja i guljenja je trajao cca 14 dana, ali navodno se može ubrzati namakanjem nogu u toploj vodi. Ja nisam bila spremna za toliku dedikaciju, pa puštam stvari da idu svojim tokom. I ne, neću vas počastiti sa slikom mojih nogu, jer ovo je ipak jedan respektabilan portal, i ne bih voljela narušavati njegov ugled više nego što to inače radim. Huehuehue. Imate na internetu. Na guglu. Samo upišite u tražilicu “baby foot peeling socks” i uživate u gadostima.

Ovo je definitivno jedan od najmultifunkcionalnijih i najkorisnijih proizvoda koje sam ikad koristila. Jedino ne znam koliko traje učinak, odnosno, kada je OK da se tretman ponovi. Za tridesetak kuna se mnogostruko isplati, jer ste eliminirali namakanje, rašpanje i ekstenzivno i opetovano trackanje s polovičnim rezultatima.

Moram još jednom napomenuti da se radi o KISELINI (i to AHA/BHA koktelu: glikolne, mliječne i salicilne) a ne o njegujućem pakungu za stopala, i da ne kupite prve čarape koje nađete, jer ćete se sigurno zajebati. Na slici su neke druge koje sam kupila mužu, a ja sam koristila nekakve rozaste, s foliotiskom. Kutiju sam naravno bacila, ali vjerujem da ne može biti drastično drugačije.

 

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Stopaloljublje alitiga eksfolijacijske čarapice

  1. Kupila sam prve koje sam našla, i čini mi se da nisu bile ludo efektivne, ili su moja stopala ravna kromanjonskima, pa trebam ponoviti. Kupila sam na internetu neke za 7-8 ojra, ali bilo ih je i za 20€. Ne znam hoće li skuplje biti učinkovitije? Uložit ću za drugi put… Hvala na postu i super temi i hvala što nisi podijelila slike, inače bi mi se urezale u sjećanje, a to već imam s nepoznatim stopalima…. <3

    1. Možda se meni posrećilo, ne znam što da kažem, ove sa slike nisam probala, čekaju muža koji nikako da se nakani, ali materine noge mogu potvrditi učinkovitost. Uopće nemam potrebu tražiti nešto skuplje i bolje. Cijena nije uvijek garancija, ja sam se u to uvjerila previše puta. Možda si prekratko držala čarapice, ja sam štopala 90 minuta, jer sam taman izlazila iz japanki, i stanje je bilo zabrinjavajuće, hahahah… Slike, bože ne, zaboga, pa ja sam pristojna cura, internet je velik, ima dovoljno noga na njemu i moje bi zbilja bile suvišne 😀

  2. U DM sam u rujnu kupila Baleine čarapice za stopala i čekala da izađemo iz japanki da isprobam. Prošlu srijedu sam držala napacane nogice 60 min kolko piše na pakiranju. I čekala. Već sam mislila da sam 25 kn bacila u vjetar, ali je nakon 6 dana krenulo ljuštenje. Tak da ipak radi-jedino mi je žal da ih više nema za kupiti u DM. Pozdrav iz Varaždina!

  3. Ja taj peeling koristim otprilike svakih 6 mjeseci. Uglavnom sam uzimala Baby silky foot od HolikaHolika, ali zadnji put sam na blef ubacila u kosaricu megajeftini peeling od Purederma i ucinak je bio jednak. Namakanje noga svaki dan dok koza ne otpadne u vodi je dosta ok, jer koza onda otpada u plahtama, a ne ljusti se u mrvicama. Da ustedim vrijeme i ne sjedim s nogama u lavoru, samo zacepim kadu kad se tusiram. Zakon vijest da ih sad ima jeftino u dmu! Bas mi treba, budem provjerila danas 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *