Skintegra Superba C

O vitaminu C smo pričali, a svakim danom je sve popularniji i sve više proizvođača tvrdi da baš oni imaju ispravno i savršeno formuliran proizvod koji je baš ono što tražite. C vitamin pak, u kombinaciji s feruličnom kiselinom nije novost u kozmetičkom svijetu.

Prošlih godina su tržištem dominirali Drunk Elephant i Skinceuticals sa svojim verzijama ove moćne kombinacije, a sada imamo lokalnog konja za trku. Koji grozan izraz, da, znam. Iako nisam probala navedene inozemne varijante, mogu odmah reći da nema potrebe posezati za kreditnim karticama preko granice, jer sve što vaša koža treba se nalazi u našem dvorištu.

Deset posto stabilnog, u vodi topivog natrijevog askorbil fosfata, odnosno C vitamina uz dodatak vitamina E i ferulične kiseline u tamnoj, svjetlonepropusnoj bočici čini ovaj serum zanimljivim i vrijednim pažnje, a kad tome pridodamo elegantnu formulaciju koja je sve ono što želimo i očekujemo od jednog seruma koji se naziva intenzivnim, dubinski penetrativnim ULTRA SLIP antioksidativnim serumom. No prije nego predstavimo imenom i prezimenom današnju zvijezdu, moram se osvrnuti na nekoliko teksturalnih problema kad je C vitamin u pitanju.

 

The Ordinary suspenzija sa C vitaminom je nešto najgore na svijetu. Gust, mastan, grub, opak, agresivan, peckajuć i potpuno, ali potpuno promašen. Toliko neugodno i neudobno i da mu je učinak ne znam kakav (a nije) ne isplati se.

 

Korejski C 20 C serum je bio odličan efektom, ali zajeban sa svime ostalime. Pošto se radi o nestabiliziranom obliku C vitamina (L-askorbinska kiselina), s njime je trebalo baratati ko s novorođenčetom. Em mora bit na hladnom, em ne smije na visoki pH, em ponarančasti ako upališ svjetlo, em je ljepljiv, em se na grlu bočice kristalizira u ružne smeđe kraste, em ovo, em ono.

Novexpertov narančasti C vitaminski serumić je bio donekle u redu, ali je isto bio sapunjav, keljav, sušio se u pumpici. Za nešto što košta 400+ kuna, zbilja očekujem više.

Scinic narančasta vitaminska ampula se približila optimalnoj teksturi, ali neke druge stvari nisu štimale, kao npr. ikakav efekt osim ugodnog, hidratantnog učinka. Ali mehanizam kapaljke je baš, baš jako fora. (vidi OVĐE)

Ali što uopće očekivati od C vitamina u njezi kože?

Prvenstveno ujednačavanje tena i to na antioksidativni način – štiti kožu od oksidativnog stresa i zagađenja, odnosno odgađa znakove starenja – nagrešpanu kožu. Inhibicija melanina je također jedan od efekata oblika C vitamina korištenog u ovom serumu, što će reć da preventivno djeluje protiv hiperpigmentacija. Kao da to nije dovoljno, Skintegrovci tvrde da nanošenjem ovog seruma ispod dnevne kreme sa SPF-om potencira zaštitu od sunca. I nemojte da vas obeshrabri ovih 10%, jer ste na drugim mjestima vidjeli nekakve veće postotke. Nekad je manje više, a više manje, a nekad jednostavno treba znat napravit dobar proizvod.

A što točno radi ferulična kiselina?

Nemam pojma, ali sve upućuje na to da radi iste/slične stvari kao i spomenuti C vitamin. Ferulična je kiselina organska molekula koju možemo pronaći u staničnim membranama biljaka. Interesantno, u većim količinama se nalazi u izdancima bambusa i u kokicama. Očekivano, ona je antioksidans. Kao i ova dva spomenuta vitamina (C i E). I uz njih se često nalazi u topičkim pripravcima za njegu kože koji imaju sinergijski antioksidativni učinak. Ako ćemo po wikipediji i mojem nesustavnom istraživanju, Skintegri u slučaju Superbe C možemo u potpunosti vjerovati i bez straha joj se prepustiti.

Superbu C sam dobila od Skintegrinog tima za svoj rođoš, 10.4.2018. i otad je koristim manje-više konzistentno, jednom dnevno, i mogu reći da sam ju s guštom potrošila. Do sad nisam imala jedne loše riječi za Skintegrine proizvode, a bome, nemam ni sad. I iskreno, nema se tu što puno za reći.

Ovo je fantastičan serum koji klizi licem i daje očekivane rezultate u roku tjedan dana. Inače imam po nosu i čelu dvije-tri pjegičice, koje me, uz crveni pigment u kosi, podsjećaju da nosim “ginger gen”, i načelno se ne obazirem na njih. Pa pošto nemam većih pjega i mrlja po licu i načelno nemam misiju da uklonim ove manje, ne mogu vam ništa garantirati, no kod primjene učinkovitih C seruma – kao što je to ovaj – itekako uviđam da tih manjih “smetnji” na mom licu jednostavno nema. Koža izgleda čišće, i to je objektivna primjedba.

S obzirom na to da sam pušačica, pozdravljam i rado iskušavam svaku antiox opciju. Klima, dim, ljekovi, godine i općenito zamor materijala znaju učiniti moje lice ispijenim, sivim i onako, polumrtvim. Definicija smrti na godišnjem odmoru. Okej, možda preuveličavam, ali znate da patim na “blistavost” i da kupujem sve što obećava “oživljavanje umornog tena”. Od onog Clarinsovog ginseng sranja do Skintegrine Superbe C. E pa, od Superbe C nećete baš zablistati, ali ćete itekako zasjati, pogotovo ako ste masni tip s miteserima.

Čak i da nema tih vidljivo-objektivnih učinaka, ovo bi i dalje bio jedan od top seruma koje bez problema možete nabaviti tu kod nas, i to upravo zbog već nekoliko puta opjevane lagane, neljepljive, klizeće i brzoupijajuće teksture. Iz novčanika će vam izbiti 199,00 kn, što možda nije malo, ali je opravdano i realno.

 

Rok od 6 mjeseci nije nikakva prepreka, jer uz ovakvu ugodnu i zahvalnu, brzoupijajuću i nježnu teksturu, poželjet ćete se trackati njime cijeli dan i noć.

Skitegra nastavlja oduševljavati svojim elegantnim i učinkovitim formulacijama, i iskreno, ne mogu dočekati njihovu umivalicu koja samo što nije. Ako vas zanima što sam o Skintegri pričala na blogu, pogledajte TUTEN, OVĐEN, TAMO, AMO i VAMO.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *