Balea Reinigungs Stick

Iako sam prilično oduševljena Purito Defence Barrier pH Cleanserom, Balea stick za čišćenje lica je nešto o čemu mislim da treba pričati, zato jer je super-hiper-dostupan, a već sam vam u prošlom postu (OVĐEN) već rekla kako mi je, osim ovih naturalnih pretenzija koje upravo doživljavam, kozmetika u sticku novi kozmetički fetiš.

Proizvode u sticku doživljavam kao novotariju, iako su već dugi niz godina prisutni na tržištu. Puderi, korektori, dezodoransi, pa čak i sunscreenovi i hajlajteri u sticku su stara stvar, ali ostali proizvodi su tek nedavno počeli doživljavati renesansu. Iznimno su praktični kod putovanja jer je mogućnost od proljevanja skoro pa nikakva (ovisno o temperaturi tališta), pogotovo je krasno kad su dobro formulirani i osmišljeni.

Osim već spomenutih klasičnih – dezodoransa, ruževa, sjenila i rumenila, zatim nešto novijih ali već općeprihvaćenih umivalica i sunscreenova, sada imamo na pladnju ponuđene i okoloočne kreme, uljne/balzamaste čistače i voskove za kosu. Okej, lažem, sjećam se da je Tigi imao nekakav stick za kosu prije sto godina. No dobro, shvaćate moju poantu što se stikova tiče, jel da?

E pa danas bi pričala o jednoj umivalici u sticku. Opet. Jer nije mi prvi put.

 

 

Da se razumijemo, odmah na početku moram reći da ovaj Balea stick nije ni do koljena onom slavnom Neogen umivaličnom sticku sa zelenim čajem (link na recenziju), ali nabavljivost mu ipak jako ide u prilog. U prilog mu doduše uopće ne ide pH vrijednost, koja se, kako po internetima doznajem, kreće oko 8,5, što je prilično visoko za jednu umivalicu za lice. Idealno bi bilo 5.5 ili čak mrrrvicu manje. Ovako imate korektan ali prilično isušujuć, takoreći “stripping” proizvod za lice, bez obzira što vi ne osjećate eventualnu suhoću i zategnutost. Lužnatim sredstvima se u teoriji remeti izotonična okolina kožne barijere.

Osim ove kardinalne, imam još dva minusa. Prvi jest činjenica da je stick užasno tvrd i da ga je prilično muka razmočiti da ona tvornička “kugla” nema filing ko da trljam po licu… ne znam… komad tvrdog neergonomski oblikovanog krutog sapuna. Tu karakteristiku mogu opravdati jedino ako nategnem pretpostavku da se radi o masaži lica. Inače, noup. Drugi minus je užasno naporan poklopac koji prvu četvrtinu korištenja funkcionira tako da svaki put moram navrtiti stick nazad u ležište, inače ne mogu zatvorit ambalažu. Malo je frustrirajuće na početku, al oke. Neću cjepidlačit.

Oba ova minusa su kontruktivne prirode i kroz dvadesetak dana korištenja praktički nestaju. Kuglica na vrhu otupi, površina postane ravnija i samim time ugodnija za korištenje, a onda više nema potrebe za maksimalnim uvlačenjem sticka jer se kapica može zatvoriti bez problema.

 

 

 

No međutim, šminku skida odlično. Kad kažem šminku, onda mislim na sjenilo, maskaru, kremasto rumenilo i highlighter. Puderi su trenutačno na holdu, dok ne prođe ljeto, i smatram se kompetentnom da mogu procjeniti da ova kruta umivalica ne bi puno pomogla u skidanju žbuke i betona. Za to će vam trebati prvo štemalica u vidu blazinica/uljnog čistača/balzama/dvofaznog odstranjivača, itd. Sleekovu maskaru skida bez ikakvih problema, i to bez peckanja očiju. Inače nisam pobornik skidanja šminke sapunom, ali u situacijama kad mi se ne da (a takvih je situacija sve više i više) ovo je odličan 2 u 1 proizvod. Multipraktičan kao skidač šminke i kao umivalica.

U pakiranju ga ima 40 grama, konzistencije je vrlo krute, blijedo zelenkaste boje, svježeg neometajućeg mirisa. Kaže da miriši na matcha čaj. Hah. Ne bih znala. Trljanjem o mokro lice se slabo pjeni, ali radi svoj poso i lako se ispire. Nakon ispiranja lice je čisto i osvježeno, ali pomalo suho. Ipak ne pre-suho kako mi se u početku učinilo, pogotovo u ovom toplom dijelu godine. Možda zimi nije idealan izbor, ali za ljeto je sasvim okej, usudila bih se reći čak i kožama koje nisu jako masne. Navodno štiti od isušivanja, ali to je možda malo nategnuto tvrditi.

 

Ono što me zapravo najviše muči na ovom proizvodu je tvrdnja koja glasi: “STICK TO FOAM TECHNOLOGY”. Tehnologija? Čega? Sapuna? To nije tehnologija, to je stoljetno naslijeđe krutih sapuna.  Tvrdit da posjedujete tehnologiju sapuna koji se pjeni je kao da ja tvrdim da posjedujem tehnologiju da učinim da čips nestane iz vrećice. Koga vi zajebavate?

 

Uz to, tvrditi da vam se ovaj sapun pretvara u pjenu je neispunjeno obećanje, skoro pa da bih ga nazvala false advertising. Jerbo ovaj sapun vam se ne pjeni baš. Nakon 15ak sekundi trljanja o facu, količina pjene koja se proizvede je primjetna pod mikroskopom. Ja bih to prije nazvala blagom emulzijom, jer pjene, a pod pjenom smatram MJEHURIĆE, krupnije ili sitnije, a ovo to nije. Koliko god vi lagali o tome.

Evo vam i sastava, ako vas zanima. Mene su zaobišle sve neugodne nuspojave, ali to ne znači da će i vas.

Na stranu ove gluposti s pjenicom, ovaj stick je solidan i nipošto nije mediokritetan primjerak svoje vrste. Ako ćete ovo ljeto putovat i neće vam se nosit 250ml gela za umivanje u tubi koji prijeti umivanjem cijelog nesesera/torbe, olakšajte si život, prepustite se komforu i nabavite ovaj stick. Lagan je, zauzima jako malo mjesta, a pošto se jako slabo troši, kad se vratite s puta ćete ga imati za još kojih mjesec-dva, da vas podsjeća na putovanje. Mislim da je dobar deal. Pogotovo ako se klonite pudera i jače šminke, a oči vam nisu preosjetljive, utoliko će vam zamjeniti i micelarnu/uljni skidač. Jedini uvjet koji morate ispuniti je taj da imate relativno masnu/mješovitu kožu. U suprotnom nećete baš biti zadovoljni.

1 thought on “Balea Reinigungs Stick

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *