Luminozna uz Lumion

Imala sam namjeru šminkat se danas. Ali kiša je i oblaci su i svjetlo je zakurac. Činjenica da još uvijek kurim i kljukam se ljekovima ne doprinosi tonusu moje kože, a pogotovo očnih kapaka. A pripremila sam sve, i paletu i ruž. Čak sam poskidala brkove i bradu. Ali ništa od toga danas. Neki drugi put.

Imala sam namjeru pisati o Tria Light kremi, ali sam i to preskočila jer sam a) lijena, b) nonstop bolesna, c) potrošila sam je prije nego što sam uspjela sabrat dojmove, što znači da se krasno uklopila u moj režim njege ali i u samu moju kožu općenito. Zato se nadam da ću se iskupiti s Lumionom. Pričam već o njemu zadnjih mjeseci, naslikavao se tu po blogu, ali nikako da iskonkretiziram stvar. A i stižu nam sunčani dani, stoga ako namjeravate odraditi neku kiselinsku kuru, zadnji je čas da krenete. Imate još maksimalno dva mjeseca, a možda i manje, prije nego sunce zaprži.

Lumion mi je stigao krajem prošlogodišnjeg adventa skupa s još par poklončića od Skintegra tima, pa bi se moglo reći da je PR proizvod. Iako sam ga i sama namjeravala kupiti kad potrošim Clarion, koji mi enogatamo, još uvijek stoji, napola. Nije on loš, štoviše, odličan je proizvod, no očito da nemam problematičan ten da bi mi bio od pomoći. Svi se kunu u BHA, a one pored mene prolaze. Mene akne po licu stvarno rijetko napadaju, osim eventualno u nekom PMS-u, kada dobijem jednu ispod obrve/na nosu i to je to. Tako da neke iskrene benefite od Clariona nisam imala da bih ga mogla uvrstit u neku HG listu.

No, međutim, Lumion je nešto drugo. Kao prvo, funkcionira. Neosporno. I to preko noći. Iako te može biti malo strah. Moraš imati povjerenja u njega. Lumion je ko mama koja kaže: “Izdrži do rezultata. Vjeruj mi. Znam da te nervira/boli/nije ukusno, ali je dobro za tebe.” Nervira te, gnjavi te, ali radi u tvoju korist. I zato ga voliš, iako bi mu možda najradije odgrizla glavu. 🙂 Takav je nekakav moj odnos s Lumionom. Nije to love-hate odnos, to je odanost i povjerenje.

Radi se dakle o 100 mililitara instantne blistavosti u staklenoj bočici. Nekima blagi, nekima brutalan, noćni kemijski eksfolijant, koji te – ako mu vjeruješ i izdržiš pola sata agonije – ujutro dariva prekrasnom, blistavom kožom. Kad smo već kod bočice, moram spomenut da lajkam novi đir. Redizajn etikete je naprosto krasan. Koherentan, fin, elegantan, skladan. Veri najs. Good job.

Nego, koji vrag je sad taj PHA?

Kao da cijela fama oko kiselina u njezi kože nije dovoljno komplicirana i zajebana. PHA stoji za “polihidroksilna kiselina”, odnosno glukonolakton. Da ja vama sad ne solim pamet kopipejstanjem, izvolte se informirat na izvoru OVĐEN. Radi se dakle o supernovojfensi kiselini koja je blaga za kožu i koja donekle anulira fotosenzitivirajuću štetu koju prouzroči AHA. Radi se izgleda o supernovojfensi kiselini koja sa ili bez kombiniranja s AHA kiselinama naoko djeluje. Nećemo pretjerivati i reći da pegla bore, ali Lumion zbilja RADI. Pa ja eto, laički proglašavam PHA zaslužnim za ovaj uspjeh. Nemam vam puno što pametno za reći, ne osjećam se kao blogerica zadnjih mjeseci. Samo pokušavam prenjeti dobre vijesti da, evo, ima proizvoda, i do domaćih, koji nešto rade. S kojima mazanje nije samo “dugoročna investicija” nego rezultate zbilja možete vidjeti maltene, isti čas.

Tu je i moja omiljena mlijekovita alitiga “laktatna” kiselina, za koju se odavno zna da ju volim. I to vam je to, Lumion radi po principu kiselinskih pilinga. Ne da mi se opet pričat što kako i zašto. Skida mrtve, sive, grozne stanice kože s lica, pojavljuju se nove, svježe, mekane, zaglađene, neosušene. I to je, uz adekvatnu hidrataciju – tajna toj jebenoj blistavosti kojoj težimo.

Lumion osobno koristim na način kako je opisano u prošlom rutinskom postu (OVĐEN) – nakon skidanja šminke i umivanja vodom (ponekad i umivalicom) nanosim ga blazinicom na čitavo lice, u super maloj količi. Nakon toga krene peckanje i crvenilo (još uvijek mi se koža nije naviknula, no evidentno je da mi ne šteti), koje me više ne plaši. Nakon što prođe neko vrijeme i vrućina u licu popusti, slijedi umivanje i nastavak njege. Ujutro se budim najljepša!

Moram napomenuti da usprkos crvenilu i peckanju nema isušivanja a bome ni ljuštenja. Inače nemam velikih problema s takvim stvarima kod korištenja kiselinskih eksfolijanata, no uz povremeno korištenje Lumiona UOPĆE nemam NIKAKVIH problema.

I da, ne koristim svakodnevno. To bi bilo previše za moje živce, iako mi koža ne bi bila preuzbunjena, takav mazohistički čin mi je previše na moj dnevni tempo.

Suma sumarum – Lumion je super kemijski eksfolijant, no koristite ga uz oprez i nemojte dizati paniku. Ako ga razumno dozirate i ne ribate lice prije aplikacije, bit će sve ok, čak i ako se zažarite – sve se vraća u normalu nakon 20ak minuta (kako Skintegra i napominje u opisu proizvoda). Toplo vam ga preporučam ako ste u potrazi za učinkovitim preparatom za BLISTAVOST, koji rezultate pruža doslovno preko noći.

I nije zgorega napomenuti da ni slučajno ne zaboravite obaveznu zaštitu od sunca, jer UV zrake su… vrlo štetne… One su… ultravijolentne!

 

6 thoughts on “Luminozna uz Lumion

    1. teško, jer Lumion je kombinacija, nije direktna mliječna. Ali, mogu usporediti npr. s The Ordinary mliječnom kiselinom od 5 i 10% iako su razlike teško razlučive – Lumion ima direktnije i brže djelovanje na “osvjetljavanje” tena i čini mi se da malo bolje rješava hiperpigmentacije, dok The Ordinary nekako ima omekšavajući i pročišćujuć učinak na duže staze, iako i jedan i drugi, rekla bih, daju željeni rezultat, samo Lumion to radi brže uz malo više očekivanog kiselinskog isušivanja koje je lako riješiti pojačanom hidratacijom. Nadam se da sam bar malo pomogla 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *