Veselo

Koliko god da se trudila izgledati u skladu sa svojim godinama, s obzirom na taj moj neki društveni položaj: majka, supruga, direktorica, zaposlena u kulturno/kreativnoj industriji, ne ide mi, da ga jebeš. Nabrijem se na tako neki, klasični đir, svedene, desaturirane, neupadljive tamne boje, jednostavan makeup koji samo naglašava moju prirodnu ljepotu… I onda neki pankerski gen, neki buntovni impuls nadvlada s bojnim uzvikom “NEĆEŠ RAZBOJNIČE!”

Onda ja, razumna ljudska jedinka radim kompromise. Obojam kosu u breskvasto rozastu umjesto u magentu. Ili fluo žutu. Ili zelenu. Kupim sofisticiranu paletu sjenila sa samo jednom bojom koja se harmonično slaže sa svima ko prst u oko. Umjesto kričavih masivnih plastičnih ejtiz naušnica naručim fensi ženstvene moderne kod kolegice Maje a.k.a. Mammii Jewelry.

I tako. Kad smo riješili uvodni dio, bacimo se na podrobniju analizu sastojaka i elemenata potrebnih za ovakav jedan kruasan luk.

Prošlo je već neko vrijeme od mog prvog Trend it up posta s općim dojmovima, te za ovaj puder (2in1 Camou Makeup&Concealer) mogu reći da je jedan od najboljih među svim onim drogerijskim i nedrogerijskim puderima (neuključujući BB kreme) iz zadnjeg i predzadnjeg posta s novitetima. Solidan, jeftin, fino se blenda, iako mi nijansa nije baš sjela (ne vidi se na fotki, ne vidi se po noći, ali nije za izać vanka po danu), dovoljno dugotrajan da dobije prolaznu ocjenu, sve u svemu, vrlo vrlo fin. Toliko da ima moju preporuku. #sjajolikaapproves

 

Ostatak korištenih proizvoda je već nadaleko spominjan po blogu, The Balm Mary Loumanizer je klasik, izvrsna investicija, jer traje nenormalno dugo, pošto je hiperpigmentiran. Chanel puder u prahu za fiksiranje/setiranje/ali-ne-i-matiranje je zbilja divan puder za naprašiti se. Trend it up baza za sjenila – odlična. Malo neuredna pri nanošenju, ali odrađuje poso i ne stvara probleme pri dodiru s puderima/prašcima/kremama i inim stvarima što ih stavljamo na lice. Nabla Grande Amore tekući ruž za usne prekrasan, ali nepodnošljiv na duže staze. Nije dobar. Ne odobravam. Kopka me da nabavim još bar dvije nijanse i da napravim malu recenziju, ali radije bih uložila pare u njihove Diva Crime ruževe u sticku koji su FAMOZNI.

Što još… Ah, da. Maskara. Nesretna Trend it up Maxi Drama Khol Mascara False Lashes Effect. Nema je u kadru jer sam debil. Užasna je, kao što se da primjetit. Iz avijona izgleda okej, ali izbliza i na normalnim udaljenostima izgleda ko sasušeni crni šmrklji. Bljak. Ne valja. Moram po novu maskaru ASAP. Kad smo kod maskara, kupila sam jučer novu Catrice Wet Look Brows nekakvu prozirnu maskaru koja na dnu ima aplikator i koja je kao namjenjena da se koristi na usnama, obrvama i očima. WUT? To nisam ni vidila jučer. Bljak. Ovaj put sam je iskombinirala na obrvama sa solidnom ali jako kratkom Trend it up Tropicalize olovkom za obrve (bez koje sam iznenadno ostala na pola druge obrve, pas mater), i nisam zadovoljna. Nije ih slijepila, nije ih posjajila, niš im nije napravila, samo se osušila u obliku bijelih ljuskica. Bljak.

 

 

 

E, da. Paleta. Makeup Factory International Eyes Palette Colofrul Savanna. Nemam slike. Svjetlo je tako loše jučer i danas, da to nema smisla. Fotkala sam sebe na balkonu pri laganoj kišici, te sam zaključila da to nisu pogodni uvjeti za rastvaranje palete i uzimanja uzoraka. Evo je s interneta skupa s ostalim kolegicama iz kolekcije.

 

 

Tek toliko da ih možete prepoznat u butizi da je ne kupite. Jer je smeće. Za 230ak kuna od palete očekujem:

  1. solidnu pigmentaciju
  2. izostanak rasipanja
  3. dobru ako ne i odličnu blendavost

Od ova tri uvjeta, ova paleta ispunjava samo broj 3. i to napola. Dakle nikakva pigmentacija, raspianje na sve strane. Skoro pa bih tražila povrat novca. Malo me raspizdila. Znaš ti kakve se palete mogu ubost za 230 kuna??? SVEMIRSKE! ONOZEMALJSKE! FANTASTIČNE!

A ne ovo govno.

 

 

Nakon ove palete i sasušenog gela za obrve, Makeup Factory, ne bumo se skoro družili.

Plavo sjenilo svijetlo-šimer tipa je tabuizirano. S razlogom, ili možda bez? Za sobom nosi oznaku nekih starih prošlih vremena, nekih loših modnih odluka i izbora. Ako je tako, ZAŠTO NAM JE I DALJE SERVIRAJU U PALETAMA? Jesu li to neke zalihe iz sedamdesetih? WTF?

Ja sam eto, još jednom pala na onu “smeđim očima pristaje plavo sjenilo” (pretpostavljam da je to po teoriji boja kao, smeđe=narančasto, narančasto i plavo su komplementarni par, ali, to tako ne ide baš). Enivej, ne znam. Možda da, ali je ruž trebao biti neutralniji. Ovako sam vrlo jeftina i neusklađena.

I za kraj, jedna umjetnička. Nek se nađe. Inače, počela sam pisat post o proizvodima sa zelenim čajem. I onda sam shvatila da ih imam jako malo. Pa ćemo to odgoditi do sljedeće posjeta poštara. Što da radim. Totalno sam neorganizirana.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *