Nikel serum protiv bora oko očiju sa smiljem

Sviđa mi se! Jako mi se sviđa! Što je divno i iznenađujuće jer s Nikelom niam imala neka bajna iskustva do sad. Nisam im doduše davala previše šansi. Neatraktivna, ali totalno neatraktivna pakiranja, tragično užasan i dosadan vizualni identitet, nedovoljno maštovito prezentirani proizvodi, isprobani proizvodi osrednje solidni bez vau efekta i želje za ponovnom kupovinom, i jedan gel za umivanje od kojeg sam se osjećala prljavo i koji me dosta pekao po licu. No kako to kod mene biva, volim kozmetiku. Volim domaće licencirane i stručne proizvođače koji vole ono što rade, i trude se i ustraju u svojem naumu i težnji da stvaraju i doprinose ovoj… državi. Pa sam im morala opet dati šansu. A ovo je ipak jantarna stelica sa pipetom. Moj alterego im ne može odolit. (Moj alterego je petogodišnjakinja koja želi bit kemičar i radit u laboratoriju).
Gusta, ljigava i dobroupijajuća svojstva ovog seruma me oduševljavaju iz dana u dan. Lagan i taktilno nemastan, na licu hidratantnan i ugodan. Ako imate izrazito suho okoloočno područje, neće vam biti dovoljan sam po sebi, no ja nemam takvih problema, samo me muči grešpanje kože.
Od ovog seruma nisam očekivala PEGLANJE bora, jer proizvod je zapravo namjenjen “odgađanju pojave bora”. A bore možete peglati jedino i isključivo peglom, a ja nemam peglu, jer peglanje smatram:
a) suvišnom aktivnošću općenito
b) gubljenjem vremena
c) energetski neučinkovitim
d) nepotrebnim troškom
e) redundantnim u slučaju plahti i donjeg rublja
f) izravnom opasnošću
I zato, STOP PEGLANJU! Stop obećanjima. Ovaj serum shvaćam kao solidan regenerator za okoloočno područje. Da mi na ugodan način sanira dehidraciju. Da te moje grešpe budu manje vidljive jer mi koža nije suha. Da mi čuva podočnjake od vanjskih utjecanja. Uglavnom, Nikel. Okoloočni serum. Dobar. Nemam vam što puno za reć o njemu. Ne briše bore, ali krasno hidratizira moje nezahtjevno okoloočno područje. Ne peče, ne iritira, brzo se upija, divno se slaže s drugim proizvodima koje trenutačno koristim. Ugodnog je mirisa, ne smrdi, i odlično se ponaša ispod šminke.
Sastav se sastoji od: vode, dva dobroupijajuća emolijensa, emulgatora, polimera sa svojstvima zaključavanja vlage, alkohola kao konzervansa ali je kao okej, prirodne aminokiseline, meda, super dobrih masti (fosfolipidi), još jednog kao okej konzervansa, ljubljene hijaluronske kiseline, dugolančanih lipida (ekstrasuper dobre masti, sphingolipidi – prvi put čujem, zvuče fora), eteričnog ulja smilja. Jasno je kao dan da smilja ima malo, no ne bih da ga ima više, štoviše, dapače. Eterična ulja znaju bit zajebana, ali ja smilje volim, i paše mi (kako ste već mogli primjetiti u postu o Oshadhi ulju), a paše mi i ovaj okoloočni serum.
Jedina stvar koja mi se uopće ne sviđa je pakiranje, odnosno – izbor ambalaže. Kako rekoh, obožavam jantarne stellice, obožavam pipete, obožavam tu apotekarsku estetiku. Divna mi je. I kad bi bilo moguće i realno, najradije bih da se SVE PAKIRA U PIPETASTE BOČICE.
Ali nije uvijek moguće. Nije realno. Ovo je gust serumić, pregust za pipetu, koja postaje užasno nepraktična. Defakto imate gušći fluid kojeg se više naljepi na staklenu pipetu, nego što ga ima u samoj pipeti. Onda pošate iskapati kapljicu na željeno područje, ali to nije moguće. Odnosno, moguće je, ali je jedna kapljica PREVIŠE. Pa onda idete zatvorit bočicu, no ako niste superstoposto precizni i dodirnete grlo bočice, veća količina seruma ostaje na otvoru. I što onda? Da brišem? NE DA MI SE BRISAT BOČICU. Da izignoriram i zatvorim? Jes, super, a onda se serum razlita po navojima i oksidira i isparava do sljedećeg otvaranja. I onda se stvara nekakva ljiga. Koja se onda u jednom momentu osuši. Ono, jebote, bljak.
Druga stvar; ogroman propust, opet vezan za pakiranje. Serijski broj naštampan sitnim crnim slovima u nekom trenutku nestane, dok ostaje na prstima. Nanošenje okoloočnih pripravaka nije prvi “kremasto-mazasti” korak; stoga ruka koja dohvati bočicu uvijek biva ponešto skliska. Ako mi netko sad kaže da operem ruke prije nanošenja ovog seruma, odma da mu kažem da NEĆU, jer su čiste, pošto sam ih oprala 2 koraka prije, a u međuvremenu nisam ni kopala niti trančirala zaraženu piletinu.
Dakle, prvo: airless bočica – idealno; ili barem pumpica, pa čak bi i tubica bila bolja opcije od OVOG.
Dakle, drugo: naljepnica/bolji otisak serijskog broja. Sad npr. ne znam da li je bio naznačen datum proizvodnje. Koliko još imam fore za potrošit ovo?
A kad smo kod vremenskih perioda… Količina. 10 mililitara. Reći ćete – uf, to je jako malo proizvoda za 80ak kuna. A ja moram kontrirati i reći da je to fakat optimalna količina za jedan okoloočni proizvod. Koliko puta mi se dogodilo da rastežem neku nesretnu jumbo-30 ili tipičnu 15-mililitarsku kremu, i nikako da je se riješim, da bi je bacila, jer bi na kraju ona mazala mene, a ne ja nju. A opet kad pogledate, to bi bilo cca 240 kn za 30 ml proizvoda. Ako je proizvod učinkovit, a je, solidan je – to nije puno love!
Sve u svemu, vrlo odličan komad okoloočnog proizvoda. Jedan od boljih koje sam koristila. U zadnje vrijeme mi se sreća osmjehuje kod izbora okoloočnih krema, iako je odnos još uvijek u korist bezveznih (dvije dobre na pet bezveznih). Zajebavam se. Ali ovo je fakat okej okoloočna njega za dermatološki nezahtjevne, ali izbirljive.

3 thoughts on “Nikel serum protiv bora oko očiju sa smiljem

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *