Clarins Toning Lotion With Iris

Vratila sam se u Dubrovniiiiiik. Ou jea. Ili ipak, ou nou?

Mjesec i po dana na kontitentu su mi godili, vrlo. Svekrva i svekar su nas mazili i pazili, i moram priznat da sam se odmorila, iako je za mene kao freelancera/poduzetnika koncept “slobodnih dana” ili “godišnjeg odmora” nepoznat. Odigrali smo Samorost 3 i Machinarium, pojeli hrpetinu domaće pancete i vrhnja, sanjkali se, napravili nekoliko snjegovića, a prestala sam i pušit, te sam počela vejpat. Najbolja odluka ikad. Na novi sam “hobi” tako spizdila četveromjesečni budžet za kozmetiku, ali nema straha, jer mi je tokom siječnja pristiglo mnogo prekrasnih i uzbudljivih kozmetičkih ljepota iz velikog bijelog svijeta, koje će me durat do travnja. Nadam se!

Enivej, danas sam vam htjela pričat o toneru koji nije Secret Key Milk, i kojeg izdašno pljuskam na blazinice zadnjih mjesec dana. Kupila sam ga u bjelovarskom Muelleru, skoro pa impulzivno (kao i sve ostalo, ikada, izmeđuostalog).

 

 

Došla sam u dućan i rekla ženi da mi treba hidratantni toner za normalnu do masnu kožu, poželjno sa salicilnom kiselinom, te isključivo bez alkohola. Isto tako sam bila raspoložena isprobati nešto fensi. Odluka je pala na Clarins Toning Lotion sa Irisom, i to deluxe bočicu od 400ml, za nešto manje od 200 kn. Izračunala sam da po litri koša cca isto kao i moj omiljeni Secret Key (sa poštarinom), bez dosadnog ČEKANJA, pa je uslijedio YOLO momenat, a zbilja mi je trebao toner.

 

 

O Clarinsovim tonerima sam već prije čitala, ali bi mi uvijek bilo žao dat tako neke ozbiljne pare za tako neki banalan proizvod. Međutim, u zadnjih godinu dana sam se uvjerila da toner nipošto nije banalan korak u njezi lica. Toneri su zadnjih godina eksplodirali i dobili na važnosti u njegokožnom režimu, pa eto, kao što vidite, i sama slijedim trend.

Toner je vrlo koristan tip proizvoda, koji može biti multifunkcionalan, ukoliko nema specifičnu namjenu i ukoliko je dobro formuliran. Ako tražite kemijsku eksfolijaciju, od ovog tonera je nećete dobiti. Ja tražim funkcionalnu vodicu za popunjavanje jaza između umivanja i mliječne kiseline ili C vitamina. Čak mi ne treba ni uravnoteženje pH vrijednosti, jernema što uravnotežiti – moja umivalica to već ima riješeno.

 

 

Ekipa iz Clarinsa tvrdi da ovaj toner stimulira i osvježava kožu, poštivajući njenu pH vrijednost, te da balansira lučenje sebuma. Kažu da pročišćava pore i da ih sužava (možda ih blago stisne zbog astringentnog djelovanja hamamelisa i irisa, ali ne očekujte blur efekt). U sastavu ima puno nekih finih biljnih ekstrakata, ali bojim se radi o zanemarivim postocima, obzirom na to da se počinju nabrajati nakon konzervansa i mirisa. That being said, sigurno postoji jeftinijih tonera s boljim sastavom (Ziaja Manuka Tree toner, ili možda Secret Key Milk toner LOL) i jako osjetljive kože bi definitivnotrebale tražiti tonere negdje drugdje. Pa sam tako ispočetka, imala period navikavanja od nekih 3-4 dana, kad mi je koža bila flekavo crvenkasta i kad sam ga mislila bacit u smeće, ali drago mi je da sam bila dobre volje i ne u PMS-u. To je ono kad se potrudiš da ti se proizvod svidi 😀

 

 

Toning lotion s irisom je namjenjen mješovitoj do masnoj koži, no ja sam ga koristila u periodu najintenzivnije dehidracije ikad, na mojoj još nedozreloj ali već ne tako mladoj koži. Tako da bi i osobe s normalnom kožom i suhijom kožom slobodno mogle koristiti ovaj toner, samo im ne bi bio toliko hidratantan kao npr. meni. He. Oću reć da je jako blag, neagresivan i ugodan, te se lijepo uklopi u rutinu. Ne tako dobro kao Secret Key Milk toner, ali tu neđe.

 

 

Svakako, meni valja. Nije da bih ga preporučila od srca, nije da bih ga opet kupila, ali mi je trenutačno fakat okej i zadovoljava potrebe i očekivanja koja imam od jednog tonera. Koristim ga ujutro nakon umivanja vodom (izbacila sam umivalice iz jutarnje rutine, jer nema potrebe za njima), i navečer poslije Neogen Cleansing sticka. A najviše ga volim koristiti popodne; u dane kad se ne šminkam, nego vapim za osvježenjem bez namakanja u lavabou. Nakon tog osvježenja se poprskam nekom maglicom, i mirna sam do večernjeg mazanja.

 

 

1 thought on “Clarins Toning Lotion With Iris

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *