Neogen Real Fresh Green Tea Cleansing stick – recenzija

Započnimo 2017. godinu svježe i čisto, s mirisom zelenog čaja.
Bljak. Mrzim zeleni čaj, a svaki put kad mu dajem “još jednu šansu”, mrzim sama sebe. Mrzim ga pit, mrzim njegov okus, ali ga u njezi kože nekako volim. Pa računam da tako kompenziram. Volim ga u tonerima, esencijama, sheet maskama, maglicama. Da se pjesnički izrazim – imam filing da daje neku višu, čistu, svježu vibraciju mojoj koži.
Neogen je relativno noviji korejski brend, u nizu tih nekakvih dermo-natural-medicinsko-progresivnih mlađih brendova (CosRX, Belif, Mizon, itd), koji spajaju farmaceutsku filozofiju, trendove i taj neki futurizam. Naoko su inovativni, pa tako koncepti njihovih linija i proizvoda intrigiraju – dvokomponentni pilinzi s aktivatorima, pjenice i toneri u kojima plutaju latice, zeleni čaj, brusnice ili zrnje, kemijski eksfolijanti na dvostrukim gazicama, itd.
I paraju nekako iskreni u tom svom modernom minimalizmu. I jako ih hvale. Odasvud.
 8
Ovaj konkretan proizvod jest zapravo mekani “sapun” u sticku, s komadićima zelenog čaja u sebi, koji su tu da me iznerviraju kad se eventualno koji odbjegli osuši na lavabou i onda ga moram strugat. Efektivno, nemaju nikakvu svrhu. Čak malo i grebu ako nisu dobro namočeni.
4
Sam koncept “sapuna” u sticku koji ima niski pH nije nov. Su:m37 već godinama osvaja srca žena diljem svijeta sa svojim Miracle Rose Cleansing stickom, koji sadrži latice ruže. Belif također ima svoju inačicu, s kamilicom. Neogen je još samo jedan u nizu koji slijedi trend, a trend je da je takva umivalica super jer ima niski pH, prikladna je za putovanja jer nema opasnosti od razlijevanja, i praktična je za doziranje.
1
Iskreno, ovo uopće nije praktično. Niti najmanje. Pošto se nanosi na vlažnu kožu, cijela ambalaža se namoči, a bome i zapjeni. I okej, to se da ocijedit, pobrisat, što li već. A onda se događa sljedeće; vrh sapuna biva mekan i razmočen, i sad bi ga trebalo zatvorit poklopcem. Really? Nema šanse. Leglo bakterija, kažem ja, pogotovo jer ne perem svaki dan lice s njime (kako kad, ali dogodi se da dva tri dana nemam potrebu sapunati facu jer sam makeup-free, pa se umivam golom vodom i brišem micelarnim otopinama i tonerima). Enivej, kužite foru? Mokri sapun koji ostaje mokar untar poklopca i onda je sutra ujutro skoren po rubovima? EEEW.
6
Cijela ova peripetija me toliko opterećuje, da bih ga najrađe izvadila iz ambalaže i odložila na podložak, ko normalan sapun. Ali neću, pa ga držim otvorenim. Radije da se suši nego da gnjije. I to tako funkcionira. Nije baš fensi, ali činjenica je da ja uopće nisam fensi, pa sam se pomirila s time i to mi je totalno okej.
A za putovanja totalno vrijedi opaska da se neće razlit, ali džaba, jer SVE OSTALO iz moje rutine koju furam sa sobom na “putovanja” ima potencijal razlijevanja, tako da taj segment ne doprinosi općenitom dojmu.
7
Šalu i njorganje na stranu, sam proizvod je vrlo ugodan. I mirisom i učinkom. Blagi, herbalni miris sapuna, mila i nježna pjenica koja se stvara i činkovito skida masnoće mi jako pašu. Uz sve to ne isušuje – previše. Blaga se zategnutost ipak osjeti u ovo zimsko vrijeme, uz hladnoću i buru. No to nije ni blizu onome na što sam bila navikla prije par godina (drogerijske umivalice za masnu kožu).
5
Što se niske razine pH tiče, osobno ne mogu potvrditi kolika je točno, pretpostavljam da nije viša od 5.5 kad se pomješa s vodom (ne bi smjela biti ako se reklamira kao “low-pH”), mogu vam reći da zadnje kapi mojeg CosRX AHA7 značajno više peckaju nego inače. Nimalo neugodno, ali se ipak osjeti razlika. Što bi trebalo značiti da imaju jači učinak nego inače, jer rade u kiselijem okruženju. Učinak je primjetan, jer mi je čelo ispolirano u puno kraćem roku nego inače, mada mi je rutina sakata, jer sam potrošila sve zalihe svega i sad radim s onim što imam (jedan toner, nešto malo kiselina što mi je ostalo od prošle godine, jedan koncentrat, jedna krema, jedno ulje, BEZ SERUMA, BEZ AMPULE, BEZ ESENCIJE!!! – doduše, paše mi, koža dobro izgleda).
2
Sve u svemu, neloše. Zgodan komad za eksperimentiranje. Neko novo iskustvo. Uz pravilno održavanje, imam filing da se prilično sporo troši, iako me možda oko vara. Imam ga malo više od mjesec dana, i uz svakodnevno korištenje, rekla bih da sam riješila prvu četvrtinu. Nije baš ni jeftin – eBayala sam ga za nekih 20ak dolara, jer sam, kako već znate, frik za umivalice, pa nije bed. Sad mi je skoro žao što ipak nisam uzela Su:m37 stick od ruže, jer imam osjećaj da je još nježniji i finiji, ali svo zlo s tim. Dok ovome dođem do kraja, proć će još bar 4 mjeseca, pa ćemo vidit oću li se uspjet skroz saživit sa stick-umivalicama. Za sad su izgledi dobri, usprkos gadostima ispod poklopca.

2 thoughts on “Neogen Real Fresh Green Tea Cleansing stick – recenzija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *