Jesenski favoriti 2016.

Jel vi meni vjerujete da se ja ne stignem mazat zadnja dva tjedna, a kamoli bavit kožom nekim kvaziznanstvenim metodama. Uz to, nisam baš skoro ništa ni kupovala, em zbog dekintacije, em zbog neimanja vremena za praćenje novosti i iščitavanja recenzija. Jedna jako depresivna situacija za jedan beauty blog.

Tako da mi je zadnjih mjesec dana obilježeno esencijalnim, bazičnim, proizvodima nulte kategorije. Back to basics bi mogli reć. Totalni, rudimentarni bejziks. Pa ću vam danas pričat o najrudimentarnijim segmentima njege. Stvarima bez kojih ne mogu zadnjih tjedana. Pjesnički, ovako, u sumrak. Jer moja (dez)organizacija je uspjela propustiti krasan sunčan dan koji je sijao od jutra do… pa… sumraka.

img_6098

Mixa krema za ruke obogaćena “Cold kremom”

Krema za ruke. To je ono, neka marginalna kategorija kozmetičkog proizvoda i kod mene ima vrlo nizak stupanj napetosti. Ali realno, ima tu nijansi. Ima materijala za duboko filozofiranje. Ove godine me je iznenadila burica. A ruke su mi, kako to već tradicionalno biva, u katastrofalnom stanju. Tim više što sam se oparila na vrelu teću iz pećnice. Iako je spriječeno stvaranje plikova (hlađenjem i egzotičnim indonezijskim medikamentom u vidu Bee Brand Minyak Gosok ulja s čarobnim travama, koji je kategorija za sebe), suha i raspucala koža na zglobovima lijevog kažiprsta, ne samo da je bila eto, neugledna, već je počela pucati i uzrokovati bol. Stoga sam se sjetila krasnog PR paketa kojeg sam dobila od Mixa-e, te se namazah. Klasična glicerinska (poluprozirna) krema za ruke, no bez mirisa i strašno teška, ali nemasna. Vrlo sam zadovoljna. Usporedila bih je s onom klasičnom Neutrogena kremom za ribare, samo što mi od nje koža puca još jače. Ovo je fina, ugodna pasta, koja se brzo upija i ne masti, omekšava i fakat pomaže. Lajkam skroz.

img_6099

Minyak Gosok – indonezijsko “čarobno” ulje

Dakle, ovo je nekakvo čarobno ulje koje je naš dežurni pomorac dofurao sa svojih putovanja po dalekom istoku. Ulje odiše citronelom, te ima tu neku egzotičnu aromu koja je meni prilično ugodna, ali mojim ukućanima baš i nije. Svakako, favoritiziram ga iz gorespomenutog razloga – opeklina. Zadnjih sam tjedana apsolutno nekoordinirana, te si izazivam raznorazne nezgode s kućanskim inventaromi aparatima. Pa sam tako zaboravila da sam upravo izvadila užarenu teću iz pećnice i uhvatila je, onako zdušno.

img_6097

BIOBAZA Natural Deo

Iako sam zagriženi obožavatelji vjerni potrošač i “endorser” Aromatičnog kutka, a pogotovo njihovih dezića, dogodi se hitnost, zaboravnost i panika, pa se prepustim komforu (jer vojnović je predaleko za mene, prezaposlenu pčelicu) i u dm-u pokupim trenutačno omiljen Biobaza Spring Flowers dezić s ružinim drvetom i geranijem. Do sada sam isprobala nekoliko komada, i moram priznat da mi je draži onaj od lavande, a mrskiji onaj od ružmarina, iako sva tri fino mirišu, Spring Flowers je definitivno najnježniji za pazuha. Sad kad sam vam to rekla, moram napomenuti da ovi dezići nisu najugodniji, ali su vrlo učinkoviti. Dakle, smrada nema, nema osipa ni iritacija, ali preporučujem oprez pri aplikaciji na friško obrijane ili iziritirane pazuhe. Pecka. Ne sad nešto nepodnošljivo, ne dugo, ali prvih 5-10 min prisutno je peckanje. Ja preko ovoga prelazim, jer im je sastav jako fin, nisu skupi (do 25 kn) i široko su dostupni.

 

img_6096

CosRX Honey Ceramide Eye Cream

E ovaj bi momčić mogao dobiti i punu recenziju, kad bih samo imala volje i snage za to. Pa ćemo se morat zadovoljit jednim malim hvalospjevom u ovom, favoritsko-balkonsko-sutonskom formatu. Dakle, riječ je o hvaljenoj okoloočnoj kremici, koju sam uzela jer sam istrošila moju najomiljeniju Iope Essential Tone&Wrinkle Care eye Cream. Ispočetka nisam bila suviše zadovoljna. Bila mi je nekako masnjikava, nije se (dovoljno) brzo upijala za jedan korejski proizvod (razmazila sam se brzoupijajućim formulama), i imala sam osjećaj da me pecka i da ću dobit milije. No, kako je vrijeme odmicalo, a dani postajali sve kraći, fino smo se sprijateljili i sad mi paše, skroz na skroz, ful. Iako nije bogata u klasičnom smislu te riječi – nemam taj taktilni osjećaj bogatosti i hranjivosti (čitaj: nije masna), ali opet mi dostavlja sve što želim. Kako je zahladilo i kako mi je koža počela opet naginjat zimskoj dehidraciji, otkrila sam kako zapravo imam zahtjevno okoloočno područje i fakat osjećam potrebu za konkretnijom njegom u toj zoni. Do sada sam se uglavnom opet i iznova razočaravala okoloočnim pripravcima, no nakon iskustava sa  spomenutom Iope (koja je idealna u toplijem dijelu godine zbog bržeg upijanja) i ovom finom medenom kremicom, i općenito korejskim (u tester varijantama) teksturama, mogu reć da ima nade. Volim je nanositi u debljem sloju navečer, iako mi odlično funkcionira i u tanjem ujutro, ispod makeupa. Ovu sam malu teglicu platila cca 18 $ (Jolse.com) i ne žalim. Ima čak 30ml u njoj, i jedinu zamjerku imam na tegličnu ambalažu koja nije najprikladnija za takve fine mazalice, ali što sad. Bogu fala.

 

I to vam je to. Ni ja nisam zadovoljna. Prilično neuzbudljiv post. Ali možda nekome bude koristan. Ja odoh stavit dijete spavat. Možda i ja zaspim s njime. No prije toga, mazanje očiju. Mojih naravno. I ruku. Noge ćemo preskočit.

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *