Aura Absolute Matte tekući ruževi i što ja mislim o njima

 

Aura Absolute Matte Velvet Feel tekući ruževi su svojevremeno izazivali pravu pomamu i apsolutne rejvove na blogovima blogolegica iz susjedstva. Čitajući o njima, pomislila sam da se radi o nečem novom, dosad neviđenom, fenomenalnom i fantastičnom.

Svoj prvi primjerak (602) sam ubola prilikom jednog spontanog road-tripa u Tivat, no u međuvremenu je Aura stigla i u Hrvatsku, ali naravno, ne i u Dubrovnik (barem što ja za sada znam), zato jer MI U DUBROVNIKU SRMDIMO, eto zašto. Osim što nas kao državu zaobilazi većina dobrih stvari (ne samo što se kozmetike tiče, ali ostavimo to za neke druge rasprave), Dubrovnik zaobilazi JOŠ VIŠE STVARI. – ISPRAVAK NETOČNOG NAVODA – Aura je ipak nedavno stigla i u Dubrovački Kozmo, rejoice!!! 😀

Zato postoje dvije divne žene, Jovanka i Branka. Prva je slavna Shmizletina koja mi je poklonila 625 i 621, a druga je moja dugogodišnja online-heroina, koja ih je dopremila uz još par sjenila iz lokalne-domaće proizvodnje. Hvala im na velikodušnosti i sigurnom transferu ovih, donedavno egzotičnih, trackalica!

IMG_4021

A ove trackalice ustvari jesu, donekle, nešto novo i relativno uzbudljivo, jer im je tekstura prozračna i lagana, finish im naginje na sheer, a na usnama su suhi i totalno mat. A ja volim mat, jako volim mat. Osim na usnama, volim i mat plastifikaciju, volim mutno staklo, volim baršun.

Teksturom to ipak jesu mat ruževi, no usne ipak farbaju suptilnije nego što obećavaju, a nisu sjajila. Najsličnije što sam imala prilike isprobati su oni Manhattan Soft Matte ruževi-sjajila, koji se nisu u potpunosti sušili i bili su prepjenasti i jako, jako bljak, iako su konceptualno skroz okej koncipirani.

swatchevi u jednom sloju – primjetite “sheer” finish

Aura tako ispravlja nepravdu – ovim ljupkim ruževima treba nešto sitno duže da se osuše na usnama, te se u početku osjeća onaj masno-silikonski slip. Krasi ih srednja pigmentacija, uz mogućnost nadogradnje, no s određenim teškoćama. Iako zbilja volim ekstra pigmentirane ruževe, u ovoj formulaciji mi se sheer mat finiš jako dopada; dođe mi ko nekakav pojačivač boje; kao sjajilo, ali bez ljepljivosti i težine. Na usnama su izrazito ugodni, te ih krasi fini šnjof. Aplikacija je jednostavna, ukoliko se radi o svjetlijim nijansama, dok sam s ovom vinskom, tamnijom imala baš jako puno problema, te sam se zbog nje zapravo ohladila od ovih ruževa. Ali o tom po tom.

U dva-tri-četri sloja. Primjetite molim, čemer i očaj u sredini.

Postojanost im je solidna, preživljavaju krekere, štapiće i inu suhu hranu, kavu, sastanak i pola kutije cigara. U dogledno vrijeme intenzitet boje opada, te se nakupljaju po rubu sluznice usana, no ni približno kao neki debelo skuplji mat primjerci.

Rekla bih da se zapravo radi o tekućim mat ruževima za svakodnevnu upotrebu. Da ne kažem da su to amaterski, “tekući ruževi for dummies“. Ako ste upoznati s klasičnim formulacijama ovog tipa proizvoda, onda znate da zahtjevaju određenu pripremu i dedikaciju, te što otprilike možete očekivati – postojanost, pigmentacija, suhoća, neudobnost na usnama, pucanje i otkidanje u krpicama. Ovi su primjerci sve to, ali ublaženo, bez neželjenih nuspojava. Oni su light, tj. baby varijanta klasičnog tekućeg mat ruža. Mat ruž koji to nije, mat ruž koji ima sve kvalitete sjajila, mat ruž za koji ne treba mindset za nošenje mat ruža, mat ruž za svaki dan (čak je i izbor nijansi vrlo klasičan).

Pakiranje im je klasično, kvalitetna, neraspadajuća, plastična tubica s korektnim, lakobaratajućim aplikatorom. Works for me.

IMG_4029 copy
602 – Ring a bell

Ovo je jedna lijepa, klasična, fina, damska, MLBB rozasta-naginje-na-breskvu nijansa. Ujedno se i najbolje ponaša od sve tri. Meni je sjela kao idealan nudač u periodima kad moj neodlučni ten odaje na rozo, a kad bacam na žuto, više naginje na pinky nego na breskvu, te ne biva baš tako neutralan. Oproban je u jednom starom looku, koji možete vidjeti TUTE.

621 – Tangerine

Tangerine je jedna od onih mojih koraljnih, iako je razblažena na pastelno, ali ipak na granici i suptilno. Podsjeća me na jedan krasan Fyrinnae ruž – Queer Theory, koji sam jako voljela, ali sam zadnje dvije godine prešla na vrišteće koraljce, a ovi to nisu. Mislim da će ovo ljeto biti nošen; jer baš lijepo istakne usne, a nije suviše napadan (kao npr. L’Oreal Pure Reds Julianne’s Red ili moj omiljeni klasik, Golden Rose Velvet Matte 24a da ne pričam o “šaka-u-oko” Mac Lady Danger) . Na usnama je ugodan, iako malo kredast i bolje pokrivnosti, te zahtjeva temeljitiju pripremu (piling frotirnim ručnikom) nego prethodni, zbog tendencije da se uvuče u suhe i ljuskave pukotine.

625 – Break the rules

E ova, naizgled divna bordoasto-šljivasta, od koje sam toliko očekivala, mi je zadala takve jebene muke s nanošenjem, da sam jednostavno odjebala sve skupa zajedno i razočarala se u cijelu Aurinu ponudu. Em se ne da nanijeti jednoliko, em kad uspijem prvi sloj koliko-toliko ujednačiti, on biva obrisan sljedećim slojem, i onda sve ispočetka. Uslijed sušenja nesretnih slojeva, zagarantiran vam je ljepljivi, slojevit, nered.

Iako sam imala prilike isprobati svega tri nijanse, te su moji dojmovi totalno potrojeni, donosim zaključak da karakteristike i kvaliteta Aura Absolute Matte tekućih ruževa jako oscilira ovisno o nijansi. Sama formula, aplikacija, nošenje i postojanost su skroz OK, ali klonite se tamnijih i onih inače-teško-nanosivih nijansi (jako svijetle kredaste rozo-ljubičaste i nudaste), jer slute na katastrofu. Iako cca 40 kuna nije veliki rizik, svejedno se orjentirajte ka svjetlijem spektru.

Svakako bih voljela isprobati još koju nijansu, recimo neku klasičnu crvenu ili fuksiju, jer su te nijanse u praksi lako-nanosive i “sure-shot”; zbog čistijeg pigmenta koji ne zahtijeva svijetlu bazu.

Sve u svemu, naposlijetku, mogu reći da je ovo fakat dobar proizvod s ovih prostora, iako oko njega vlada donekle neopravdan hype.

6 thoughts on “Aura Absolute Matte tekući ruževi i što ja mislim o njima

  1. Oprostite niste upravu da nema Aura matte u dubrovniku jer ima u Kozma…..prije pisanja ovakvih stvari provjerite informacije.

    1. Nepravda ispravljena, upravo dodan podatak! Vrlo smo sretni zbog ove činjenice, ispričavam se na nesmotrenosti. Zadnjih 3 tjedna živimo u izolaciji (najmlađi član obitelji ima varičele) pa me ovaj radostan podatak zaobišao!

  2. Konačno sam dobila Aurin ruž u nijansi 620.
    Ja sam oduševljena. Ova nijansa se ravnomjerno nanosi i postojana je. Jela sam i pila i preživjela je čak do 4 sata.
    Želim si još par nijansi nabaviti, ali nemam Kozmo u blizini pa. . Tako da će to morati pričekati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *